Гранат – це смачний фрукт, відомий своєю користю для здоров'я. Хтось любить пити гранатовий сік, інші насолоджуються соковитими зернами.

Користь гранату варіюється залежно від способу вживання: цілі зерна містять більше клітковини, а сік – легше додати до раціону. У цьому тексті розглянемо, чим корисний гранат, які вітаміни та мікроелементи він містить.

Гранат. Фото: Youtube

Це дерево з тропічного клімату, плоди якого є популярними в Азії, Африці та Європі. Назва "Punica granatum" перекладається як "фрукт з дрібними зернами". Плід має товсту шкірку та безліч соковитих зерен.

Гранат. Фото: Youtube

Популярні новини зараз

Коли скасують графіки відключення світла: хто та як формував черги

Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування

Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців

Українців попередили про три місяці без пенсії: у кого будуть проблеми з ПФУ

Показати ще

Користь гранату:

  • Він довго зберігається та легко транспортується.
  • Сік вгамовує спрагу.
  • Містить важливі вітаміни і мікроелементи.

Калорійність: Гранат низькокалорійний, але багатий на клітковину, вітаміни (C, A, групи B) та мінерали (калій, магній). Сік не містить клітковини, але є джерелом кальцію.

Гранатовий сік. Фото: скрін youtube

У гранаті містяться корисні речовини не лише в зернах, а й у шкірці. Вона багата на флавоноїди, мінерали та антиоксиданти. Насіння – найбільш цінна частина фрукта, воно містить жирні кислоти, білки, цукри і поліфеноли.

Лікувальні властивості: Гранат підтримує імунітет, покращує травлення та може допомогти при анемії. Антиоксиданти в його складі борються з вільними радикалами і запобігають старінню.

Гранат також корисний для серцево-судинної системи, адже поліфеноли знижують ризик атеросклерозу, зменшуючи рівень холестерину. Він може зменшити запалення та підтримувати здоров'я суглобів. Крім того, гранат покращує пам'ять і може знижувати ризик захворювань Альцгеймера та Паркінсона. У людей з діабетом гранат нормалізує рівень цукру в крові.

Протипоказання: Перед вживанням гранату варто врахувати можливі алергії та обмежити вживання при діабеті через вміст цукру. У малих дітей можуть виникнути проблеми з травленням, якщо вони з'їдять кісточки.

Гранат — це смачний і корисний фрукт, який легко додати до раціону, але завжди варто зважати на індивідуальні особливості.

Раніше ми повідомляли, вчені виявили, що кава з молоком не приносить жодної користі.

Усього одна спеція, котра збереже ваше життя- детальніше на Знай.ua.

Нагадаємо, можна зміцнити імунітет цибулею та часником.