Стрибки артеріального тиску - проблема, від якої страждає багато людей. Полегшити стан можуть лікарські препарати, але щоб не бігти в аптеку, можна спробувати альтернативу - сік популярного овоча. Про це пише інформаційний портал woman24.

Полегшити стан та знизити тиск у разі його підвищення, може звичний нам овоч – буряк. Експерти відзначають користь саме свіжого бурякового соку.

Буряк. Фото: скриншот Youtube

Рекомендується вживати сік лише після того, як він зміг настоятися – близько 20 хвилин після витискання. Буряковий сік бажано розбавляти перед вживанням з морквяним або яблучним соком.

Фахівці відзначають, що сік буряка здатний розслаблювати та розширювати кровоносні судини, що покращує кровотік. Такий ефект досягається завдяки сполукам азоту, які містяться у овочі.

Популярні новини зараз

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Показати ще

Буряковий сік. Фото: скрін youtube

Втім, вживаючи буряковий сік не варто захоплюватися. У коренеплоді багато цукру та "передозування" не принесе жодної користі організму. Багато цукру в раціоні – це великий ризик розвитку діабету та набору зайвої ваги.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, напої довгожителів: які види чаю здатні запобігти передчасному відходу у вічність.

Також наш портал інформував, вчені назвали спецію, яка уповільнює старіння: додавайте пару щіпок до страви щодня.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, регулярно купуємо їх для себе та рідних: експерти попередили про найнебезпечніші продукти з супермаркету.