Стіл на новорічну ніч надзвичайно важкий для наших шлунків. Алкоголь, зокрема символи свята - шампанське та інші ігристі вина, лише погіршують ситуацію.

Читайте Знай в Google News!

Про це пише ресурс Країна здоров'я.

Дієтологи радять відмовитися від вживання алкоголь у Новий Рік, адже алкоголь містить велику калорійність, як і страви, поставлені на стіл. Зокрема не рекомендуються напої з бульбашками, у тому числі й вже традиційне шампанське - воно може стати причиною проблем з органами системи травлення. Тому хорошим рішенням буде добре повечеряти заздалегідь, щоб потім обійтися мінімумом.

Чудовою ідеєю буде прогулянка після опівночі - це допоможе їжі краще перетравитися, ви отримаєте свіжі враження від нового року і побудете на свіжому повітрі. На щастя, зими останніми роками в Україні не дуже морозні, тому цілком можна прогулятися.

Популярні новини зараз

Закочуйте рукави – ще доведеться попрацювати: кого з українців не відпустять на пенсію у 2024 році

Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Показати ще

Шампанське, скріншот відео

Задля зменшення калорійності їжі - можна приготувати святкові і “легкі” страви. Гарною ідеєю буде звернути увагу на індичку, приготувати рулетики з неї на пару тощо. Уникання салатів із майонезними заправками, страв з ковбасами та іншими “готовими” продуктами. Зараз не проблема знайти гарбуз - корисна та недорога рослина, яку можна використовувати як гарнір, готувати з нею печеню або ж десерти.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Печінковий рулет: рецепт бюджетної закуски до новорічного столу.

Як повідомляв портал "Знай.ua", сир, смородина і нічого зайвого: найшвидший пиріг з ягодами.

Також "Знай.ua" писав, 5 закусок до Нового Року: накриваємо святковий стіл без зайвих витрат. Святковий новорічний стіл передбачає велику кількість закусок і салатів. Пропонуємо рецепти на швидку руку, щоб без зайвої мороки накрити домашній стіл на Новий Рік.