Вчені піддали сумнівам усталену думку про те, що денний сон корисний для здоров'я дорослих. Виявляється, такий відпочинок таїть в собі ще й приховані небезпеки, вважають дослідники з Китаю.

Університет Гуанчжоу провів дослідження, в ході якого з'ясувалося, що денний сон — не такий вже й нешкідливий спосіб відновити працездатність після важкого дня.

У дослідженні взяли участь понад 300 000 чоловік. Майже 40% з них мали звичку спати вдень. Фахівці постаралися врахувати всі можливі фактори, що впливають на результат. Підсумки дослідження виявилися дійсно цікавими.

Так, фахівцям вдалося встановити що ті добровольці, які сплять вдень більше 60 хвилин на 34% частіше стикаються з ризиком розвитку серцево-судинних захворювань. Крім того, в цій групі на третину підвищився ризик передчасної смерті від цілого ряду інших причин.

Популярні новини зараз

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося

Показати ще

Примітний і той факт, що така загроза актуальна навіть для тих людей, які повноцінно сплять в нічний час і чия загальна добова тривалість сну перевищує мінімально необхідні 6 годин. Нарешті, підкреслюють вчені, найбільше денний сон шкодить літнім людям і жінкам. Тепер вони розраховують з'ясувати точні причини цього впливу.

Нагадаємо, раніше Знай.ua писав, як налагодити інтимне життя між партнерами. Сексолог Олена Тіунова розповіла, що таке сексуальна енергія і яку користь вона несе.

Також ми ділилися корисною інформацією від лікаря-стоматолога: фахівець розповів, що стає причиною втрати зубів.