Часто люди просто не встигають виспатися, адже ритм життя нині просто шалений. Однак існує спосіб, який допоможе почуватися бадьорим вже за 15 хвилин сну. Ним користуються військові в армії.

Анонімний військовий розповів, як можна заснути за дві хвилини, а виспатися за 15 хвилин. За його словами, ключову роль грає не час, а техніка дихання і вміння розслабити тіло.

Однак бадьорості вистачить години на чотири, тому такий відпочинок не замінить повноцінний сон. Відповідна методика заснована на вченні американського психолога Бада Уінтера. Її суть полягає у тому, що потрібно відкинути на спинку стільця, поставити ноги паралельно один одному і покласти руки на груди, схрестивши їх. При цьому опустити підборіддя і плечі й розслабити м'язи голови. Також розслабити потрібно очі, щелепа, губи і язик. Важливо дихати повільно і глибоко.

Сон, фото: 24 канал

Якщо закотити наверх очі, тільки без напруги, сон наступить ще швидше. Для психічного розслаблення треба уявити природу, наприклад, захід і водну гладь. Також варто правильно дихати, аби організм зміг заснути швидше.

Варто застосувати техніку "чотири-сім-вісім". Потрібно чотири секунди спокійно вдихати через ніс, затримати повітря на сім секунд і вісім секунд спокійно видихати. Такі маніпуляції сповільнять серцевий ритм і знизять температуру тіла, що і повинно відбуватися з організмом перед сном.

Популярні новини зараз

Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

Сон

Нагадаємо, до реанімації після бутерброда з червоною ікрою на Новий рік: кому може нашкодити вишуканий делікатес.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, як відірвати дитину від смартфона і не стати ворогом номер один.

Також "Знай.uа" писав, що куріння сигарет може призвести до розвитку когнітивних порушень у дітей та онуків.