Урядові організації України мають можливість як виявляти ВІЛ/СНІД, так і надавати необхідну терапію. Відомо, що рання діагностика дозволяє призупинити прогресування інфекції та поліпшити прогноз.

Про це стало відомо завдяки заяві генерального директора Центру громадського здоров'я Володимира Курпіти на акції до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом.

Препарати проти СНІДу, Всеукраїнська мережа ЛЖВ

"Близько 70 тисяч українців поки не знають про свій ВІЛ-статус. Ми разом з міжнародними партнерами хочемо нагадати про те, що в Україні є лікування, кожен може отримати лікування, якщо тест буде позитивним. Приходьте до своїх сімейних лікарів, не бійтеся тестуватися, оскільки ми маємо всі можливості для того, щоб вам допомогти в майбутньому. На даний момент 123 000 громадян вже отримують лікування. Ми запустили програму замісної терапії, з цього року держава почала закупівлю профілактичних послуг з ВІЛ, виділивши на це 207 млн грн з державного бюджету ", - повідомив Курпіта.

Також відомо, що до вирішення гострої проблеми поширення в Україні ВІЛ, крім державних установ, залучено громадські організації, міжнародні та національні партнери, організації системи ООН та посольство США в Україні.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

Нагадаємо, у Києві пройшла акція "Тест під хмарами": охочих перевірили на ВІЛ і прокотили на колесі огляду.

Як повідомляв Знай.uа таємницю загибелі Тутанхамона розгадали через 3000 років: що згубило самого відомого фараона.

Знай.uа писав, "Жертв буде більше": масове отруєння у Львові поклало на лікарняні ліжка 11 осіб.