Американські вчені попереджають, що речовини, які включені до складу антипригарного покриття сковорідок, можуть спровокувати розвиток дуже серйозних захворювань, зокрема цукрового діабету.
Так, співробітники Медичної школи в Нью-Йорку провели експериментальне дослідження, за підсумками якого підтвердили існуючі побоювання.
Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!
Чудові новини!
Коли скасують графіки відключення світла: хто та як формував черги
Терміново біжіть до супермаркету, поки не почалися тривалі відключення світла: що потрібно купити кожному українцеві
Штрафи за дрова: українцям підказали, як уникнути покарання за деревину на своєму подвір'ї
Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!
В експерименті взяли участь добровольці, яких вчені розділили на дві групи в залежності від частоти використання сковорідок.
"Багаторічний експеримент показав, що люди, які щодня готують їжу на сковорідці, частіше стають жертвами цукрового діабету другого типу. Діабет розвивається у них частіше на двадцять відсотків, плюс, у любителів готувати на сковорідці в цілому відзначається більший рівень цукру в крові", - розповідають американські вчені.
Вчені вважають, що вся справа в отруйних для людського організму антипригарних з'єднаннях, які застосовуються для виготовлення сучасного посуду.
Нагадаємо, виплюнь каку: медики назвали найшкідливіший продукт в раціоні людини.
Як повідомляв Знай.uа накурилися: загадкова хвороба косить з ніг вейперів.
Знай.uа писав, спалах смертоносної чуми створив в Україні ще один Чорнобиль: зону відчуження охороняють військові.