З кодним буває, що йдучи до супермаркету, ми купуємо набагато більше продуктів, ніж планували, витрачаючи на це багато коштів. Експерти розповіли, як зекономити на головному та які продукти краще не купувати, і ось чому.

Солодкі йогурти


Йогурти з різними фруктовими добавками, цукром та іншими шкідливими інгредієнтами не будуть ткими корисними для організму, як натуральні. До того ж, йогурт без добавок дешевший. Купуйте такий, а вдома додавайте за смаком улюблені фрукти чи джем.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!


Солодощі


Дуже часто супермаркети запускають привабливі акції, наприклад, третій продукт в подарунок. Часто такы акції влаштовують на печиво цукерки, шоколад. Не задумуючись, ви купуэте быльше та споживаєте быльше. Як наслідок, зайва вага та звикання до солодкого.

Популярні новини зараз

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

Солодкі газовані напої


В такому продукті ви не знайдете ніякої користі – один тільки цукор, причому у величезних кількостях. Спрагу такі напої не вгамують, а ось карієс і здуття живота вам забезпечені. Краще відмовитися від такої покупки у супермаркеті і замінити їх на воду або домашній лимонад.


Заморожені напівфабрикати


Заморожені готові млинці, піца, котлети, голубці, чебуреки – супермаркети переповнені подібними продуктами. Ми не можемо напевне знати, що знаходиться в начинці та якої вона якості. Тому експерти рекомендують готувати такі страви вдома.

Соки


До соків у пакетах такі ж претензії, як і до газировки. До них додають цукровий сироп. Тому краще відмовитися від такої покупки у супермаркеті і приготувати свіжовичавлений сік з фруктів або ягід самостійно.

Холодний чай


Хоча це один із найлюбленіших напоїв у літню спеку, проте від спраги він не врятує, а навпаки. В цьому продукті теж багато шкідливого. Він містить цукор, але не дарує того відчуття, яке ви отримали б від натурального чаю.

Знежирені продукти


А ця глава створена для тих, що худнуть, які вважають, що продукти з нульовим відсотком жирності допоможуть їм набути бажану фігуру. Ні, ні і ще раз ні. Людині потрібні жири, тому не варто відмовлятися від них зовсім. А ось знизити їх кількість реально, якщо стежити за своїми калоріями.

Нагадаємо, ціни на продукти в Харкові можуть побити всі рекорди.

Як повідомляв портал Знай.ua, українцям показали, якого рівня досягла інфляція.

Також Знай.ua писав про те, що експерти прогнозують дефіцит на найпопулярнішу в Україні крупу - гречку.