Фармацевт Ганна Воронова розповіла, як створюються бюджетні аналоги дорогих ліків і наскільки вони ефективні.

Дженерик – це препарат, який за складом і дією схожий на інший, більш популярний і дорогий препарат. Але багато людей не розуміють, чи можна їм довіряти, пишуть Новини Ю.

За словами фармацевта, ціна оригіналів завжди вище, оскільки компанія-творець препарату намагається компенсувати у великому обсязі витрати на виробництво. Але, дорого - не значить якісно. Вартість дженериків менша, так як в їх створенні використовуються ті ж діючі речовини, що і в оригінальних препаратах.

Є переконання, що дженерики не здатні забезпечити швидкий і легкий шлях до одужання. Але це зовсім не так. Буває, що якісний аналог швидше лікує пацієнта, ніж дорогі таблетки.

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Астролог побачив у травні "лихо" для України

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Показати ще

Воронова радить консультуватися з лікарем:

"Просіть пояснити, чому саме цей препарат він виписує, чи є у нього дешеві аналоги, які мають ту ж ефективність. У більшості випадків заміна знайдеться, а значить, рахунок в аптеці буде скромніший. Але все ж є деякі препарати, які не можна замінити."

На думку фахівців, від найбюджетніших дженериків частіше виникають неприємні побічні ефекти, так як виробник може додавати в них дешеві компоненти і якісь свої напрацювання.

"Не обирайте найдешевший аналог навіть порівняно з іншими недорогими дженериками. Це може говорити про те, що виробник гарненько заощадив на компонентах". Ганна Воронова

Нагадаємо, у Верховній Раді підтримали легалізацію марихуани.

Як повідомляв Знай.uа, потужне лібідо, яскраві оргазми: вчені знайшли ліки від фригідності в самому несподіваному місці.

Також Знай.uа писав, інтим на початку стосунків: як правильно говорити про власний оргазм.