Ми розповімо про низку корисних властивостей одного з найвідоміших сухофруктів – про ізюм.
Цей сухофрукт вкрай сприятливо впливає на печінку. Приємне доповнення для ранкової каші, випічки, ну або просто продукт для пожувати, ймовірно часто зустрічається в наших антресолях і холодильниках.
Проте мало кому відомо, що родзинки треба вживати правильно, що б вони дійсно приносили користь. Повідомляє Clutch.
Як правильно приготувати родзинки
Гороскоп на тиждень 25 листопада – 1 грудня для всіх знаків Зодіаку: Львів обдурять, Овни витратить сили, а Водолії мають слухати себе
Приємна несподіванка: в Україні почали знижуватись ціни на деякі овочі
Дають лише 3 дні: в Україні змінилися правила повісток поштою, що це змінює для чоловіків
Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо
Для початку їх слід помити. Замочи півчашки родзинок в теплій воді на 15 хвилин, потім їх слід прополоскати.
Далі замочи родзинки в кип'яченій воді кімнатної температури і залиш на добу. Після таких процедур родзинки буде готові до вживання.
Корисні властивості родзинок
Щоденне вживання родзинок сприяє поліпшенню процесу травлення. Сухофрукт містить величезну кількість клітковини, що вкрай благотворно впливає на шлунок і кишечник. Крім того, ізюм дуже ефективно виводить токсини.
Ізюм містить катехін, речовина, яка перешкоджає розвитку пухлин, особливості раку прямої кишки.
Олеанова кислота, на яку багаті родзинки запобігає розвитку карієсу і ще цілого ряду хвороб ротової порожнини. Також він містить певний обсяг кальцію, який дуже корисний для емалі.
Антиоксидантні властивості родзинок здатні захистити органи зору від згубного впливу вільних радикалів, що може спровокувати розвиток різних захворювань очей.
Родзинки допомагають справлятися з інфекційними захворюваннями завдяки своїм антиоксидантним властивостям, а також підвищує загальний імунітет організму. Тому, якщо ти відчуваєш нездужання, або починається застуда, то краще збільшити кількість сухофрукта в своєму раціоні.
Ізюм корисний для головного мозку. Саме центральна нервова система є головним споживачем "родзинкових" вуглеводів, які безперешкодно проникають через гематоенцефалічний бар'єр. Родзинки сприяють швидкості реакції і мисленню. Через ці властивості його часто рекомендують студентам в період підготовки до іспитів.
Як повідомляв портал "Знай.uа", відомий український дієтолог Катерина Толстікова розповіла, чому важливо їсти багато зелені. За її словами, саме кінза, петрушка, кріп, зелена цибуля, рукола та інша зелень - це справжня панацея від усіх хвороб.
Також "Знай.uа" писав, фахівці Гарвардського університету дійшли висновку, що кето-дієта - це найефективніша система харчування для схуднення.