Якщо вживати деякі лікарські препарати регулярно, можна заробити інсульт або серцевий напад.

Про це повідомляє replyua.net.

Дослідники з Тайваню розповіли, що в першу чергу небезпечні популярні знеболювальні препарати ібупрофен, диклофенак, целекоксиб, мефінамова кислота і напроксен.

Лікарі досліджували 50 тисяч дорослих пацієнтів з гіпертонією. Виявилося, що у 1 людини з 300 прийом цих препаратів може викликати серцевий напад або інсульт.

Популярні новини зараз

Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення

Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу

Показати ще

За словами вчених, пацієнти, які регулярно вживають ібупрофен, можуть зіткнутися з інсультом або інфарктом, - через 4 тижні прийому ібупрофену у 1 з 330 чоловік був діагностований інсульт або серцевий напад.

"У свою чергу, целекоксиб виявився ще небезпечнішим і привів до такого ж результату одного з 105 осіб. Серцевий напад або інсульт стався у однієї людини з 245 і в однієї з 214, які вживали диклофенак і напроксен відповідно". розповіли вчені

Крім того, вони заявили, що з усієї групи знеболюючих препаратів найбезпечнішими ліками виявилася мефінамова кислота, однак і вона може викликати інсульт або інфаркт у 1 пацієнта з 394.

Нагадаємо, що врач повинен не переставати вчитися і самовдосконалюватися. Якщо ж він цього не робить, то найчастіше ставить застарілі і неправильні діагнози і як результат, ми лікуємо в себе те, чого насправді не існує.

Остеохондроз

Остеохондроз в широкому сенсі – це невідоме захворювання хребта, яким можна пояснити біль на будь-якому його рівні. Також пацієнти скаржаться на інші сипмптоми, такі як оніміння рук, запаморочення, порушення пам'яті.

Недбайливі лікарі часто ставлять саме такий діагноз. У вузькому (і істинному) сенсі слова остеохондрозом називають зміни, які спостерігаються лікарями променевої діагностики при дослідженні хребта, до клінічної картини мають дуже опосередковане відношення.

Як повідомляв портал Знай.uа, українці показали реалії сучасної медичної реформи.

Також Знай.uа писав про те, що українцям радять здати аналіз на виявлення імунітету до кору.