Китайські спеціалісти працюють над створенням нового чоловічого методу контрацепції.

Зокрема, дослідники з Університету Нанчанг пропонують проводити спеціальні ін'єкції в тестікули чоловіків, повідомляє Daily Mail.

Ефективність методу вже успішно протестували на мишах. Самці не могли зачати потомство протягом двох місяців, поки препарат не розчинився.

В рамках дослідження вчені підключили до тестикул гризунів спеціальний катетер, через який вели суміш багатошарових хімікатів, які закупорюють канальці яєчок.

Популярні новини зараз

Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами"

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Показати ще

Потім, щоб прибрати ефект вчені світили на тестікули інфрачервоним світлом, хімічні речовини активувалися і змішувалися. Таким чином протизаплідний засіб переставало діяти.

Метод заснований на використанні часток золота і двох видів хімічних речовин, які разом формують чотиришаровий коктейль. До його складу входить гідрогель, який не дає сперматозоїдам покинути тестікули. Він відділяється шаром частинок золота від хімічної речовини EDTA, яка вбиває сперму, а потім руйнує гідрогель, коли ефект протизаплідного засобу відбувається.

Як працює чоловіча контрацепція

Професор Сяолей Ванг (Xiaolei Wang) і його колеги сподіваються, що зможуть створити перший у світі ефективний чоловічий протизаплідний препарат.

У цей же час варіанти чоловічої контрацепції представлені тільки презервативами або необоротної вазэктомией.

Китайські дослідники говорять, що необхідні додаткові тести для підтвердження того, що інгредієнти безпечні для використання в організмі людини.

Якщо ця техніка пройде успішні випробування на людях, то допоможе мільйонам чоловіків, які хочуть використовувати альтернативні методи контрацепції.

Нагадаємо, американські медики працюють над створенням нового засобу контрацепції для чоловіків.

Як повідомляв портал "Знай.uа", нідерландські дослідники з Leiden University Medical Centre встановили причину постійних мігрені у чоловіків.

Також "Знай.uа" писав, що постоянный стресс на роботі зменшує вірогідність завагітніти у жінок на 25 %.