Вчені пов'язують руйнівний для кісткової тканини ефект від лікування антибіотиками з тим, що ліки призводять до порушення балансу кишкової мікрофлори, пише ScienceDaily.
Вживання цих ліків викликає протизапальну реакцію з боку імунної системи організму.
Відповідь імунітету на прийом антибіотиків веде до підвищення рівня активності молекул в крові.
Гороскоп на п'ятницю 22 листопада для всіх знаків Зодіаку: день для змін та простих радостей
Штрафи від ТЦК зростуть вдвічі: ухилянтів добряче потрусять
Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень
Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців
Дослідники прийшли до думки, що у тварин під впливом антибіотиків, розвиваються якісні та кількісні зміни мікрофлори кишечника.
Нагадаємо, лікарі відкрили несподівану властивість антибіотиків: відстрочують старість.
До такого висновку прийшла команда дослідників з Лабораторії трансляційної медицини Університету Солфорда після того, як вивчили вплив медичних препаратів на здорові і старіючі клітини, отримані з шкіри і легенів людини, повідомляє Medical Xpress.
зокрема, мова йде про азитромицине. Медики встановили, що однієї дози препарату більше, ніж достатньо, щоб скоротити клітинне старіння з ефективністю близько 97 %. Хороша новина в тому, що ліки ніяк не впливає на здорові клітини.
Азитроміцин вважається антибіотиком з м'яким дією, що, як доведено, збільшує тривалість життя на кілька років у пацієнтів з діагнозом кістозний фіброз.
Як повідомляв портал "Знай.uа" фізична активність покращує когнітивні функції мозку людини.
Експерти стверджують, що фізична активність покращує когнітивні функції мозку людини.
Також "Знай.uа" писав антибіотик в м'ясі: Супрун розповіла, як все зробити правильно.
В результаті широкого застосування антибіотиків у тваринництві, з'являються нові стійкі бактерії.
Про це заявила в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.
Зазвичай, коли м'ясо тварини, яка вживав антибіотики, потрапляє у продаж, там залишаються вже залишки цих препаратів. Більшість з них потім знищується під час термічної обробки м'яса - смаження, варіння, приготування в мікрохвильовій печі і запікання. Тому загрозу перш за все представляють не антибіотики в м'ясі, а стійкі до них бактерії, які також там можуть бути присутніми. Такі бактерії не вразливі до антибіотиків, а тому від хвороб, які вони викликають, вилікуватися дуже важко - розповіла Супрун.