Догляд бабусь і дідусів може негативно позначитися на вазі дітей.

Експерти попереджають, що тенденція, коли бабусі і дідусі допомагають виховувати онуків, може посилити кризу ожиріння, повідомляє Daily Mail.

Дослідження сімей у Бірмінгемі та Единбурзі показало, що діти, які віддавалися на виховання старшому поколінню, частіше отримували солодощі і шоколадні цукерки і рідше вивозилися на ігри.

Дідусі та бабусі також з більшою ймовірністю ведуться на поступки до дітей.

Популярні новини зараз

Російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо

Штрафи та пеня: використання чужої картки "вилізе боком" українцям

Показати ще

Але батьки не відчували себе в змозі критикувати, тому що покладалися на безкоштовний догляд за дітьми, вважають дослідники.

За словами вчених, бабусі і дідусі можуть супроводжувати майбутніх матерів на прийом до акушерці або відвідувати медичні огляди, де їм дадуть відповідні поради з виховання онуків.

Дані Національної служби охорони здоров'я показують, що близько 190 000 з більш ніж півмільйона британських дітей, закінчили початкову школу в минулому році, мали надлишкову вагу в тій чи іншій мірі.

З них понад 22 000 дітей страждають від сильного ожиріння, причому ймовірність того, що у віці 11 років вони будуть страшно страждати ожирінням, в два рази вище.

Працюючі батьки, які покладаються на догляд за дітьми, миряться з "тиском", що вимагає годування в пляшках або раннього відлучення, що колись було нормою, але тепер відомо, що це піддає дітей ризику надмірного збільшення ваги.

Дідусі і бабусі були визнані більш "поблажливими" і часто давали солодкі частування, щоб бути "добрими".

Вони з більшою вірогідністю дозволяють користуватися гаджетами для розваги дітей під час повсякденної діяльності, такої як робота по дому, яка не буде проводитися в дитячих садах.

Лікарі кажуть, що зростання ожиріння в дитинстві — це бомба уповільненої дії, яка створює загрозу здоров'ю, яка може призвести до виникнення серйозних проблем в майбутньому, включаючи рак і серцево-судинні захворювання.

Нагадаємо, новорічні та різдвяні свята можуть незадовільно позначитися на рівні холестерину.

Як повідомляв портал "Знай.uа" дітки, які проводять більшу частину дня на животі, сплять міцніше.

Також "Знай.uа" писав, ранні пробудження оздоровлюють і роблять людей щасливішими.