Люди, які більш чутливі до їдкого кислого смаку кави, найчастіше люблять саме цей напиток з генетичних причин.
Вважається, що гіркота зазвичай означає сигнал тривоги для нашого організму і повідомляє про те, що продукт може бути отруйним або небезпечним, пише Daily Mail.


Протилежні результати дослідження показали, що споживачі набувають смак кави або здатність виявляти кофеїн, завдяки "приємной" стимуляції, яку надають його сполуки.
Немає грошей – йди воюй: нардеп закликав змінити систему штрафів від ТЦК
Українцям дозволили оплачувати лише половину платіжки за газ, воду та світло: кому пощастило
Колишні повертаються: 4 знаки зодіаку, яким незабаром нагадає про себе минуле
"Бусифікація" під забороною, але підрозділи виснажені: кого пошлють на "нуль"
Наша реакція на смак вивчається десятиліттями, якщо не століттями, але ми досі ще багато чого не знаємо про те, як формуються наші переваги в їжі і напоях.
Команда вчених застосувала метод менделевської рандомізації для виявлення причинно-наслідкового зв'язку між гірким смаком та уподобаннями напоєм.
Дослідники вивчили дані понад 400 000 чоловіків і жінок з Великобританії. Генетичні відмінності, пов'язані з сприйняттям кофеїну і хініну раніше вивчалися під час аналізу австралійських близнюків.
Генетичні зразки порівняли з частотою споживання кави, чаю і алкоголю у добровольців.
"Отримані дані свідчать про те, що наше сприйняття гірких смаків, закладено нашої генетикою і впливає на уподобання до кави, чаю та алкоголю", — заявила один з авторів дослідження Мерилін Корнеліс (Marilyn Cornelis).
Нагадаємо, три-чотири чашки кави кожен день зменшують ризик розвитку діабету 2-го типу.
Як повідомляв портал "Знай.uа" якщо ви п'єте натуральний кава щоранку, то у нас для вас гарні новини.
Також "Знай.uа" писав, що шоколад чай і кава в поєднанні з добавками цинку продовжують життя.