Молочний шоколад з фундуком - один з найпопулярніших видів ласощів. Експерти перевірили популярні бренди такого шоколаду і визначили, чи впливає ціна на якість продукту: Dove, Ritter Sport, Munz та Milka.

Найдорожчим в списку виявився шоколад бренду Munz, найдешевшими – Milka.

Абсолютним лідером за сумою балів за смаком шоколаду став Ritter Sport. Це єдиний шоколад, який отримав п'ятірку. Високі оцінки отримали також Dove і Munz. Найменше балів отримав шоколад Fine life через нудотно-солодкий смак. В Milka експерти відчули неприємний післясмак, який може свідчити про недоброякісність.

Найбільше горіхів - в Ritter Sport (28%). Найменше - в зразку Milka - 8%. Якщо говорити про якість самих горіхів, найсвіжішими вони виявилися в шоколаді Munz і Ritter Sport, крім того, в Ritter Sport найменше цукру.

Популярні новини зараз

Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею

Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку

Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію

Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити

Показати ще

Експерти також зазначили, що всі шоколадки, які тестувались, містять какао більше, ніж мінімально допустимий вміст і чим вказано в маркуванні.

Трансжири можуть бути присутніми в шоколаді за рахунок молочного жиру. Вони містяться в чотирьох зразках в дуже невеликих кількостях. Немає трансжирів лише в Munz.

За словами експертів, при виборі шоколаду потрібно звертати увагу на те, щоб упаковка не була порушеною, а консистенція була тверда і без деформацій. За словами фахівців, якщо ви запримітили "посивіння" шоколаду, потрібно насторожитись адже це вказує на неправильне зберігання продукту, однак на харчову цінність не впливає.

Крім того, якщо в складі виявиться кокосова, пальмова, пальмоядрова олія, то такий виріб не є шоколадом і носить назву "кондитерська плитка".

Нагадаємо, всесвітньо відома інформаційна агенція Bloomberg заявила, що надмірне зростання споживання шоколаду у Росії призвело до величезного дефіциту на рику.

Як повідомляв портал "Знай.ua", протизапальна дiета, до складу якої входить шоколад, червоне вино і пиво, сприяє довголіттю

Також "Знай.ua" писав, вчені стверджують, що надлишок солодощів в раціоні підлітків робить їх більш агресивними.