Протизапальна дiета, до складу якої входить шоколад, червоне вино і пиво, сприяє довголіттю.

Про це заявили дослідники з Варшавського університету після того, як проаналізували спосіб життя близько 70 000 чоловіків і жінок протягом 16 років, пише Indepedent.

Дослідження, опубліковане в Journal of Internal Medicine, порівняло смертність тих, хто дотримувався протизапальної дієти, і тих, хто цього не робив.

Команда прийшла до висновку, що учасники, дотримували дієту і регулярно вживали фрукти, овочі, чай, кава, горіхи, шоколад, а також помірна кількість червоного вина і пива, мали на 18% менше ймовірність померти з якої-небудь причини.

Популярні новини зараз

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Астролог побачив у травні "лихо" для України

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Показати ще

Крім цього, у цієї ж групи людей суттєво зменшився ризик смерті від серцево-судинних і онкологічних захворювань — на 11 % і 20 % відповідно.

Також це стосується курців. Ймовірність виникнення захворювань, пов'язаних з курінням, також зменшилася порівняно з тими, хто не дотримувався дієти.

Дотримання протизапальной дієти може бути корисно людям, страждаючим від безліч захворювань, вважає Френ Макелвейн, директор Асоціації медичних тренерів Великобританії.

"Оскільки запалення лежить в основі більшості хронічних захворювань, пов'язаних із способом життя, включаючи артрит, деменцію, деяких видів раку і серцево-судинних захворювань, дієта, яка зменшує запалення, відмінна ідея", — заявила експерт.

Також, як стверджує Макелвейн, існує багато продуктів, які зменшують запальні процеси в організмі. Приміром, чорний шоколад, який є багатим джерелом магнію, цинку і інших важливих мінералів, а також червоне вино, що містить фитопитательный ресвератрол, який стимулює регенерацію на клітинному рівні.

Нагадаємо, дієтологи стверджують, що жінки, в чиєму раціоні багато овочів, горіхів, оливкогового масла і морепродуктів, оливкової олії та овочів, на 22 % рідше страждають від інсульту.

Як повідомляв портал "Знай.uа" щоденна прогулянка тривалістю 35 хвилин зменшує ймовірність розвитку інсульту у літніх людей.

Також Знай.uа" писав, що надмірне вживання їжі, багатої на глютен в період вагітності подвоює ризики наявності діабету 1-го типу у новонароджених.