Сир, йогурт та інші жирні молочні продукти зменшують імовірність розвитку діабету 2-го типу.

До такого висновку прийшли експерти з Кембріджського університету після метааналізу 16 досліджень, проведених за останні 20 років, участь у яких взяли 63 600 людей, повідомляє Daily Mail.

У добровольців обстежили індикатори споживання молочних продуктів. Абсолютно всі учасники досліджень були здоровими людьми, але з часом у понад 15 100 спостережуваних надалі діагностували діабет 2-го типу.

Медики порівняли вплив бiомаркеров молочних жирів на ймовірність розвитку діабету 2-го типу. Люди, в чиєму раціоні були присутні молочні продукти, рідше страждали від захворювання. Дослідники врахували і інші можливі фактори: вік, стать, расову приналежність, соціально-економічний статус, фізичну активність і наявність надмірної ваги.

Популярні новини зараз

60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину

На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось

Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий

Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт

Показати ще

"Ми розуміємо, що наша робота має певні обмеження і вимагає подальшого вивчення основних механізмів. Однак наявні дані про молочному жирі не вказують на підвищений ризик розвитку діабету 2-го типу", — заявив доктор Фуміакі Иманура (Fumiaki Imamura).

За словами дослідників, їм поки що не вдалося встановити, які з молочних продуктів корисніше всього.

У майбутньому дослідники сподіваються з'ясувати, як різні типи молочних продуктів впливають на розвиток захворювань.

Попередні наукові роботи показали, що в молочних продуктах міститься ряд поживних речовин, включаючи кальцій, калій, магній, вітаміни K1 і K2 і пробіотики (в йогурті), які можуть сприяти здоровому харчуванню.

Проте останнім часом дієтологи все частіше критично відгукуються про молочні продукти.

Нагадаємо, який алкоголь можна пити при діабеті.

Як повідомляв портал "Знай.uа", цукровий діабет збираються лікувати шляхом пересаджування свинячих иснулиновых клітин підшлункової залози.

Також "Знай.uа" писав, що їжа в поспіху не тільки провокує проблеми з кишково-шлунковим трактом, а й може стати причиною захворювання на діабет.