Сир, йогурт та інші жирні молочні продукти зменшують імовірність розвитку діабету 2-го типу.
До такого висновку прийшли експерти з Кембріджського університету після метааналізу 16 досліджень, проведених за останні 20 років, участь у яких взяли 63 600 людей, повідомляє Daily Mail.
Медики порівняли вплив бiомаркеров молочних жирів на ймовірність розвитку діабету 2-го типу. Люди, в чиєму раціоні були присутні молочні продукти, рідше страждали від захворювання. Дослідники врахували і інші можливі фактори: вік, стать, расову приналежність, соціально-економічний статус, фізичну активність і наявність надмірної ваги.
"Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації
Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
Пропрацював 40 років, а пенсія мізерна: у ПФУ звернулися до українців, сподобається не всім
"Ми розуміємо, що наша робота має певні обмеження і вимагає подальшого вивчення основних механізмів. Однак наявні дані про молочному жирі не вказують на підвищений ризик розвитку діабету 2-го типу", — заявив доктор Фуміакі Иманура (Fumiaki Imamura).
За словами дослідників, їм поки що не вдалося встановити, які з молочних продуктів корисніше всього.
У майбутньому дослідники сподіваються з'ясувати, як різні типи молочних продуктів впливають на розвиток захворювань.
Проте останнім часом дієтологи все частіше критично відгукуються про молочні продукти.
Нагадаємо, який алкоголь можна пити при діабеті.
Як повідомляв портал "Знай.uа", цукровий діабет збираються лікувати шляхом пересаджування свинячих иснулиновых клітин підшлункової залози.
Також "Знай.uа" писав, що їжа в поспіху не тільки провокує проблеми з кишково-шлунковим трактом, а й може стати причиною захворювання на діабет.