Сир, йогурт та інші жирні молочні продукти зменшують імовірність розвитку діабету 2-го типу.
До такого висновку прийшли експерти з Кембріджського університету після метааналізу 16 досліджень, проведених за останні 20 років, участь у яких взяли 63 600 людей, повідомляє Daily Mail.
Медики порівняли вплив бiомаркеров молочних жирів на ймовірність розвитку діабету 2-го типу. Люди, в чиєму раціоні були присутні молочні продукти, рідше страждали від захворювання. Дослідники врахували і інші можливі фактори: вік, стать, расову приналежність, соціально-економічний статус, фізичну активність і наявність надмірної ваги.
Пенсіонерам виплатять майже 3,5 тисячі допомоги: хто та як може отримати
Військовий заявив, що йому "не шкода цивільних" після трагедії у Кривому Розі: "Якщо батьки ухилянти – ні"
Хоч бери та влазь у кредити: комунальники готують санкції, які охоплять усіх боржників
Підвищення соціальних виплат: хто отримає більше грошей
"Ми розуміємо, що наша робота має певні обмеження і вимагає подальшого вивчення основних механізмів. Однак наявні дані про молочному жирі не вказують на підвищений ризик розвитку діабету 2-го типу", — заявив доктор Фуміакі Иманура (Fumiaki Imamura).
За словами дослідників, їм поки що не вдалося встановити, які з молочних продуктів корисніше всього.
У майбутньому дослідники сподіваються з'ясувати, як різні типи молочних продуктів впливають на розвиток захворювань.
Проте останнім часом дієтологи все частіше критично відгукуються про молочні продукти.
Нагадаємо, який алкоголь можна пити при діабеті.
Як повідомляв портал "Знай.uа", цукровий діабет збираються лікувати шляхом пересаджування свинячих иснулиновых клітин підшлункової залози.
Також "Знай.uа" писав, що їжа в поспіху не тільки провокує проблеми з кишково-шлунковим трактом, а й може стати причиною захворювання на діабет.