Аргінін або L-аргінін — амінокислота, що міститься в молочних продуктах, рибі, птиці та інших видах м'яса.
В першу чергу він необхідний дітям для здорового росту і повноцінного розвитку. Також аргінін вельми популярний серед бодібілдерів, тому що допомагає наростити м'язову масу. На щастя, людський організм здатний виробляти аргінін самостійно, а також отримувати його з їжі, пише Medical News Today.
Чим корисний?
Штормити буде сильно і неодноразово: Україну в грудні накриє низка магнітних бур - дати
Війна скоро закінчиться: нардеп приголомшив новиною
Українці можуть залишитися без пенсій: кому припинять виплати
Графіки відключення світла можуть скасувати
Проте лікарі рекомендують воздержать від прийому аргініну, якщо пацієнт нещодавно пережив серцевий напад.
Аргінін також покращує роботу нирок, прискорює процес загоєння, зміцнює імунітет і нормалізує гормональний рівень.
В яких продуктах міститься
1. Горіхи і насіння
Насіння гарбуза містять величезну кількість аргініну — 6,905 г аргініну на одну чашку сушеного гарбуза.
Насіння кунжуту також є хорошим джерелом аргініну — 4,875 р в одній чашці.
Аргінін також зустрічається в різних видах горіхів:
Сушені волоські горіхи — 4,522 р в одній чашці.
Мигдаль — 3,525 р в одній чашці.
Кедрові— 3,258 р в одній чашці.
2. М'ясні продукти
Кращим джерелом аргініну вважається біле м'ясо, а особливо грудка індички — 16,207 р в одній чашці.
Курка містить 2,790 г аргініну в одній чашці.
Одна порція свинячої корейки містить 2,661 г аргініну.
В півкіло яловичини міститься 4,131 г аргініну.
3. Бобові
Наступні бобові містять велику кількість аргініну та інших амінокислот:
Соєві боби — відмінна альтернатива м'яса, яка містить 5,865 р амінокислоти в одній чашці.
Сирий арахіс — 4,567 г аргініну на чашку.
Нут — 3,878 г на чашку.
4. Морські водорості
Чашка висушених водоростей містить 4,645 р амінокислоти.
Чим шкідливий?
Люди з цирозом печінки або низьким кров'яним тиском також повинні уникати прийому цiєй амiнокiслоти.
Нагадаємо, жирний сніданок призводить до колосальних змін у мозку всього за кілька днів.
Як повідомляв портал "Знай.uа", дослідники з Монреальського університету довели, що нічна робота збільшує ризик виникнення раку грудей у жінок.
"Знай.иа" писав, що м'ясні напівфабрикати і оброблене м'ясо збільшують ризик виникнення раку молочної залози у жінок.