Британські дослідники успішно протестували пристрій штучної підшлункової залози.

В експерименті брали участь 86 пацієнтів з діабетом першого типу. Перша група користувалася новим пристроєм — системою доставки інсуліну замкнутого контуру, друга група — інсулінової помпою, пише Daily Mail.

У 12-тижневому дослідженні Кембриджа пацієнти, що використовують штучну підшлункову залозу, провели майже дві третини (64 відсотки) з нормальним рівнем цукру в крові.

Кількість часу, що фіксує небезпечний рівень цукру впала на 25 відсотків у людей, що використовують штучну підшлункову залозу.

Популярні новини зараз

Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку

ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами

Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну

Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію

Показати ще

В цей же час люди, що користуються помпою, 54% часу показували низький рівень цукру в крові і в середньому на дві години 24 хвилини мали небезпечно високий рівень цукру в крові.

Експерти кажуть, що успішне випробування лише підтверджує, що пристрій необхідно вводити в експлуатацію.

"Незважаючи на те, що ця технологія не є ліками, у неї дуже багато переваг: від мінімізації ризику від небезпечного низького рівня цукру в крові, до зменшення тривог і побоювань з приводу регулювання рівня цукру в крові і, сподіваюся, допоможе людям з діабетом типу 1 уникнути серйозних ускладнень в довгостроковій перспективі", —заявляє провідний дослідник Емілі Бернс (Emily Burns).

Інноваційний пристрій чіпляється на пояс, регулює рівень цукру в крові і автоматично робить ін'єкцію, якщо рівень цукру в крові підвищується.

Пристрій також дозволяє пацієнтам додавати дози інсуліну вручну.

Подібні пристрої вже використовуються пацієнтами з діабетом 1-го типу в США, але жоден з них досі не був схвалений Європейським агентством з лікарських засобів.

Нагадаємо, про сім ранніх ознак діабету 2-го типу.

Як повідомляв портал "Знай.uа", група дослідників з Університету Нью-Мексико довела, що вживання марихуани пом'якшує симптоми цілого переліку захворювань.

Також "Знай.uа" писав, що міжнародна група американських і японських дослідників заявила, що винайшла ліки від діабету першого типу.