Головний біль може бути безпосередньо пов'язаним з неправильним харчуванням. Читайте в матеріалі Clutch про продукти, які впливають на наше самопочуття, викликаючи напади мігрені.

Міцні напої

бар

Алкоголь зневоднює організм, а недобір рідини негативно позначається на роботі судин головного мозку. Негативний ефект буде однаковим незалежно від того, який вид алкоголю ти вибираєш.

Пристрасть ласунів

Популярні новини зараз

Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Показати ще

Так, шоколад піднімає настрій, але він же викликає головні болі. У продукті міститься кофеїн і ряд елементів, що викликають напади мігрені.

Перероблене м'ясо

Нітрати і консерванти, які містяться в сосисках, ковбасах і хот-догах, згубно позначається на судинах головного мозку, просто звужуючи їх. Тому у фанатів м'ясних делікатесів часто буває мігрень.

Продукт гурмана

Дивно, але дорогі сорти сиру можуть спровокувати головний біль. Справа в тому, що в продукті міститься речовина — тирамін, збудник мігрені. Ця речовина з'являється в сирі, який штучно старять.

Холодна їжа

Охолоджені і заморожені продукти приводять до спазмів судин, що тягне за собою напади головного болю. Особливо це відчувають люди, які в розпал спекотного літнього дня вирішують швидко з'їсти морозиво.

Нагадаємо, мігрень — неврологічне захворювання, що часто супроводжується виснажливими головними болями. Лікування мігрені — дорога процедура, однак звернення до лікарів допомагає встановити причину розвитку захворювання. Які продукти можна, а які не можна їсти при головному болі?

Як раніше повідомляв портал "Знай.ua", вживання харчових волокон дозволяє зменшити ймовірність розвитку запальних процесів в організмі. До такого висновку прийшли дослідники з Університету Іллінойс.

Також "Знай.ua" писав, фахівці розповіли, що в нашому організмі відповідає за осінню нудьгу і як убезпечити себе від її появи.