Вчені західного інституту провели исследования, які показали як вживання твердого сиру впливає на роботу серця.

Робота науковців не пройшла даром! Виявилося, що сир не тільки дуже корисний продукт з високим вмістом життєво необхідного білка, але і важливий продукт для роботи серця. Щоденне вживання 60-120 грамів твердого сиру знижує рівень холестирина.

Вчені пояснюють, що в сирі є корисні для організму, в тому числі для серця, речовини, наприклад, кальцій. Він відповідає за скорочення серцевого м'яза, регулює роботу серцево-судинної і ендокринної систем, зміцнює кістки і зубну емаль. Крім того, у сиру унікальна структура: навколо кожної краплі жирної кислоти є оболонка, і саме це якимось чином впливає на рівень холестерину в організмі. Колись вважалося, що жирний сир, навпаки, підвищує холестерин і призводить до закупорювання артерій.

До складу твердого сиру входять також цінні білки, молочний жир, мінеральні речовини, вітаміни і екстрактивні речовини. Причому їх концентрація приблизно в десять разів вище, ніж у молоці. Вживаючи сир, можна повністю забезпечити потребу організму в білках тварин, кальцій і калій. Про це важливо знати тим, хто з якихось причин відмовляється від м'яса. До речі, у твердих сортах білків і жирів більше, ніж в м'яких.

Популярні новини зараз

Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною

Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Показати ще

Фахівці рекомендують також і інші жирні молочні продукти. Вважається, що завдяки цьому можна знизити ризик смерті від інсульту на 42 відсотки.

Також сир обов'язково є сирим, так як при термічній обробці корисні властивості сиру зменшуються. При нагріванні Кількості білка стає менше, а жиру більше. Сиром не варто захоплюватися людям із зайвою вагою, так як сир досить калорійний продукт.

"Знай.иа" також повідомляє: Що означає білий наліт на мові. ольшая частина бактерій зазвичай скупчується на задній частині, тому що корінь язика не стикається із зубами, а тільки з м'якими тканинами. Такий найчастіше змивається при ранкових процедур, пише Daily Mail.

"Знай.иа" писав про топ-5 продуктів, які містять омега-3.