Комарі небезпечні не лише тим, що можуть переносити багато інфекцій, а ще, як виявилося, укус цих набридливих, жалящих створінь навіть моде спровокувати рак.

Про це заявили дослідники з британського Університету Редінга.

москіт

За словами вчених, москіти можуть поширювати частинки мікропластика, що може призвести до злоякісних новоутворень і загального токсичного отруєння організму.

укус комара

Популярні новини зараз

Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Показати ще

Дослдіники додали, що вони спостерігали в умовах лабораторії за москітами від народження і до смерті. В ході досліджень був встановлений весь процес, який представляє загрозу для людини.

Дивіться: Модифіковані москіти допомагають боротися з небезпечними хворобами

Додамо, що у Києві зафіксували спалах небезпечного екзотичного вірусу - лихоманку Західого Нілу. Ця небезпечна та смертельна іффекція може передаватися черех укуси комарів. Так у сусідній країні від цієї хвороби вже померлдо два десятка людей.

Нагадаємо, українців атакує екзотичний вірус. Розпочався сезонний сплеск зараження вірусом Коксакі. Минулого літа українці вже стикалися з цією недугою, яку також до України привозили відпочивальники з Туреччини.

У хворих піднімається температура тіла та може бути діарея. Такі прояви "акліматизації" є проявом ентеровірусів, які поширюються у так званий "оксамитовий сезон" - кінець серпня і вересень.

Як раніше повідомляв Знай.ua, в Румунії лихоманка Західного Нілу убила чотирьох людей - в результаті загальна смертність від вірусу досягла 21. Національний інститут охорони здоров'я сповістив про те, що ще 30 осіб заразилися після укусів комарів з вірусом. Також відомо, що летальні випадки пов'язані з іншими ускладненнями зі здоров'ям.

Раніше портал Знай.ua писав, що у Київській області спостерігаються випадки захворювання, небезпечного для життя людини. Лікарі ветеринарних клінік зафіксували аномальні звернення постраждалих від дирофіляріозу, на який раніше хворіли тільки тварини. Вірус можутиь розносити звичайні комарі.