Регулярне вживання жирної риби покращує здоров'я та роботу мозку майбутньої дитини.
Таке припущення висунули дослідники з Університету Турку і Університетської лікарні Турку (Фінляндія), пише Science Daily.
Ці кислоти допомагають формувати нервові клітини, які відповідають за зір. Більш того, відіграють важливу роль у розвитку синапсів, які життєво важливі для перенесення повідомлень між нейронами в нервовій системі.
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
У своєму дослідженні доктор Кірсі Лайтінен (Kirsi Laitinen) і її колеги проаналізували результати обстеження 56 матерів та їх дітей, взятих з більш великого дослідження, в якому матерям доводилося вести щоденник свого харчування під час вагітності.
Враховувалися відхилення їх ваги до і під час вагітності, а також рівень цукру в крові і артеріальний тиск.
Група реєструвала рівень жирних кислот у дієті матері та сироватці крові, а також у крові дітей у віці одного місяця. Через рік дітям провели повторну перевірку.
"Результати нашого дослідження показують, що часте споживання риби вагітними жінками корисно для розвитку їх майбутньої дитини. Це може бути пов'язано з довголанцюговими поліненасиченими жирними кислотами в рибі, але також з-за інших поживних речовин, таких як вітамін D і E, який також важливі для розвитку", — пояснює Лайтінен.
Нагадуємо, що женщины, в чиєму раціоні багато овочів, горіхів, оливкогового масла і морепродуктів, що на 22 % рідше страждають від інсульту.
Як повідомляв портал "Знай.uа" ось 7 порад для тих, хто хоче стати веганом.
Також Знай.uа" писав: для чого потрібен вітамін B12.