Туберкульоз став найбільш смертоносним захворюванням у світі, випередивши при цьому синдром набутого імунодефіциту (СНІД). Про це стало відомо з даних Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ).

Так, у звіті ВООЗ повідомляється, що в минулому році 10 мільйонів осіб захворіли на туберкульоз. 1,6 мільйона чоловік від хвороби померло.

Варто відзначити, що тільки з 2000 року смертність від туберкульозу серед ВІЛ-інфікованих скоротилася на 44%, серед ВІЛ-негативних осіб - на 29%. Саме люди з ВІЛ знаходяться під загрозою особливо швидко захворіти на туберкульоз через знижений імунітет.

Крім того, кількість нових випадків щорічно скорочується на 2%, запевнили у ВООЗ. Швидкі темпи - в Європі та Африці, 5% і 4% відповідно. У той же час, близько 3,5 мільйона випадків залишаються не діагностованими або не зареєстрованими.

Популярні новини зараз

ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Показати ще

Згідно з інформацією організації, профілактики та лікування туберкульозу в країнах з низьким і середнім доходом в 2018 році не вистачає 3,5 мільярда доларів. Сума може зрости майже вдвічі до 2022 року, якщо не приймати ніяких заходів у цьому питанні.

Також серйозною проблемою залишається те, що все більше людей має резистентну форму туберкульозу - хвороба не реагує на рифампіцин, найбільш ефективний препарат першої лінії.

За оцінками Всесвітньої організації охорони здоров'я, на сьогоднішній день кожен четвертий є носієм туберкульозної інфекції.

Раніше повідомлялося, що Україна за перше півріччя 2018 року посіла перше місце серед країн Європи за кількістю хворих на кір. Ще рік тому Україна була третьою в Європі за кількістю хворих.

Серед країн, які постраждали від кору найбільше, були Румунія з 5562 випадками захворювання, Італія з 5006 випадками і Україна з 4767 випадками.

Нагадаємо, що нещодавно турбекульоз виявили у однієї з працівниць бердянського дитячого садка.

Як повідомляв портал Знай.uа, смертельна епідемія атакує українців у жовтні.

Також портал Знай.uа писав, що у 2018 році вже 60 людей підхопило лихоманку Західного Нілу.