Звичка ласувати сиром в пізній час допомагає позбавитися від безсоння і інших розладів сну, а також часом корисніше будь-яких заспокійливих ліків.

Про це розповіла австралійський сомнолог Ліза Артіс, яка займається дослідженням сну, повідомляє 24 канал.

За словами фахівця з сну, корисний ефект виникає в результаті того, що молочні продукти містять триптофан. Це амінокислота, яка допомагає впоратися з депресією, поганим настроєм, апатією, тривогою і проблемами зі сном.

Як стверджує сомнолог, найбільшу користь приносить сир чеддер (який входить до складу більшість бургерів з фаст-фудів), тому що багатий не тільки на триптофан, але і вміщає в собі багато білка, кальцію, фосфору і вітамінів групи А, B, PP, Тобто

Популярні новини зараз

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою

Показати ще

Регулярне вживання чеддера покращує нервову систему і приводить в норму обмін речовин, наповнює енергією і підтримує міцність зубів і кісток.

Нагадаємо, дослідники з Медичного коледжу Джорджії в США заявляють, що звичайна харчова сода допомагає в боротьбі з аутоімунними захворюваннями.

Сода знижує запальні процеси імунної системи, спрямовані проти організму.

Експерименти, проведені на щурах показали, що звичайною соді під силу виправити помилку в організмі і налаштувати нормальну роботу імунної системи.

Як повідомляв портал "Знай.uа" американські дослідники встановили, що людська витривалість обумовлена мутацією, яка виникла приблизно 2-3 мільйони років тому.

Завдяки змінам в генетичному коді, люди змогли переміщатися на довгі дистанції

Також Знай.uа" писав, що дослідники з Медичної школи Університету Массачусетсу в США встановили, що прийом алкоголю призводить до потрапляння кишкових бактерій в кров людини.

Згідно з новим дослідженням, зловживання алкоголю з високою ймовірністю здатне викликати потужний імунну відповідь. Кількість ендотоксинів зростає, а слідом за ними посилюється навантаження на імунітет. Отруйні речовини потрапляють у кров через стінки кишечника, чия прохідність підвищується в результаті дії спиртних напоїв.