Нещодавно дослідники з Національного інституту з проблем старіння спільно з ученими з Університету Монаша в Мельбурні підтвердили, що при вживанні аспірину у літньому віці значно збільшується ризик розвитку смертельних хвороб. Про це пише Science Alert.

Зазначається, що показання до застосування при хворобах серцево-судинної системи можуть зіграти з людиною злий жарт. Вся справа в тому, що незначна зміна в дозуванні може спровокувати крововилив в органи шлунково-кишкового тракту і навіть в мозок.

Так, в ході дослідження фахівці з'ясували, що регулярне вживання невеликих доз аспірину щодня може спровокувати рецидив окремих хронічних захворювань.

За рекомендацією вчених, прийом аспірину потрібно узгоджувати з лікарем - після 50–55 років дозування ліків повинно вираховуватися на основі відомостей про роботу мозку, стан серцево-судинної системи та інших органів.

Популярні новини зараз

Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо

Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно

ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення

В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч

Показати ще

Фахівці прийшли до висновку, що для профілактики окремих видів захворювань, в тому числі колоректального раку, необхідна доза 100 мг, що було підтверджено результатами досліджень.

Раніше повідомлялося, що вже в найближчі кілька місяців у світі різко зросте кількість людей, яким поставили діагноз "онкологія". Про це на міжнародній конференції заявили представники Міжнародного агентства з вивчення раку (МАВР).

Вчені впевнені: у цьому році зафіксують як мінімум 18,1 мільйони нових випадків захворювання.

"Цифри показують, що кожен п'ятий чоловік і одна з шести жінок у своєму житті вже хворіють або захворіють на рак", - йдеться в доповіді. Майже половина озвученої статистики складається з жителів Азії.

Нагадаємо, що дослідники з Америки успішно протестували новий засіб. Він доповнює терапію при лікуванні небезпечної пухлини шкіри – меланоми.

Як повідомляв портал Знай.uа, абсолютна відмова від живого білка призводить до серйозних наслідків.

Також портал Знай.uа писав, що в Україні офіційно наклали заборону на вакцину від дифтерії, кашлюку, правця, поліомієліту та гепатиту B.