Існує думка, що щоденна норма споживання води повинна становити 2 літра. І це без урахування чаю, кави, соків або інших напоїв.

Проте недавні дослідження показали, що ця норма в чому перебільшена, повідомляють "Жити Активно".

Наш організм складається на 70-80% з води і її нестача може призвести до порушення в роботі органів: "згущення крові", появу тромбів, зниження артеріального тиску. При нестачі води формуються камені в нирках і виникає запор; концетрація солі в сечі зростає, в організмі збираються токсичні речовини, порушується процес травлення.

При правильному харчуванні організм отримує необхідні 1,5-20 літрів води з прийнятої їжі. Надмірне пиття створює навантаження на нирки і серце, посилює пототделеніе.

Популярні новини зараз

Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію

Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня

За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

Показати ще

Норму споживання води потрібно розраховувати залежно від особливостей дієти, діяльності людини і пори року.

Суперечки ведуться на тему, коли пити воду: до або після прийому їжі, вранці або ввечері.

Деякі дослідники рекомендують починати свій день зі склянки води і пити в першій половині дня. Але краще утриматися від рясного пиття перед сном.

Вода повинна бути трохи прохолодною або трохи теплою. У першому випадку вода удолетворяют спрагу і підсилює моторику кишечнику. Теплу воду рекомендують при діареї.

Одні дослідники стверджують, що вода, випита перед прийомом їжі, "вимиває" шлунковий сік і порушує роботу шлунково-кишкового тракту. Інші вважають, що стакан води перед обідом допомагає схуднути, так як наповнює шлунок.

Поки ж дослідники б'ються над цією проблемою, ми рекомендуємо дотримуватися правила "золотої середини", грамотно підібраної дієти і не налягати на каву.

Нагадаємо, дослідники з Медичної школи Університету Массачусетсу в США встановили, що прийом алкоголю призводить до потрапляння кишкових бактерій в кров людини.

Як повідомляв портал "Знай.uа" згідно з результатами дослідження Гарвардського університету, щоденне споживання каші сприятливо впливає на самопочуття людини і збільшують тривалість життя.

Також Знай.uа" писав, про 5 продуктів, які зроблять вас розумнішим.