Багато хто з нас звик засинати під черговий епізод улюбленого серіалу, за читанням книги або скролінгом новинної стрічки на гаджеті. Та й взагалi яку небезпеку може представляти звичайний нічник?

Однак фахівці стверджують, що спати потрібно в повній темряві і ось чому.

По-перше, знижується якість сну, а точніше вироблення мелатоніну — гормону, що відповідає за цикл сну і неспання. Зазвичай це речовина синтезується в шишкоподібної залозі тільки за умови абсолютної темряви.

Якщо ж ви спите при освітленні, вироблення знижується, а це може призвести до розвитку онкологічних захворювань, так як дефіцит мелатоніну безпосередньо пов'язаний із зростанням ракових клітин.

Популярні новини зараз

"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати

Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними

"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі

Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський

Показати ще

Крім цього, мелатонін побічно впливає на ожиріння. Недосипання спричиняє втому, млявість і пригнічений стан, який часто намагаються компенсувати їжею, до такого висновку прийшла доктор Емілі МакФадден на основі результатів обстеження понад 100 тисяч жінок.

За її словами, нестача гормону сну також може прискорити процес старіння: шкіра набуває землистий відтінок, нігті стають крихкими, а волосся втрачають блиск і силу. До всього іншого, дефіцит мелатоніну може викликати менопаузи у жінок.

Також звичка регулярно спати з увімкненим світлом призводить до хронічної безсоння, попереджає професор Річард Стівенс. В результаті чого знижується добова норма вироблення гормону і слідом за цим з'являється безсоння. Цикл замикається.

Нагадаємо, вчені розвінчали міф про безпечному пластику. Останні дослідження показали, що замінник бісфенолу А, який раніше вважався нешкідливий і використовується при виробництві пластику, також сприяє розвитку небезпечних захворювань.

Як повідомляв портал "Знай.uа" куріння електронних сигарет виявилося набагато небезпечніше, ніж раніше вважалося.

Також Знай.uа" писав, що дослідники Американської асоціації серця заявили, що регулярне заняття спортом та овочево-фруктова дієта допомагають знизити артеріальний тиск і скоротити прийом ліків від гіпертонії.