Восени настрій падає, продуктивність знижується, хочеться цілими днями лежати під ковдрою і поїдати печиво. Думали, що вся справа у порі року? Ви здивуєтеся, але все набагато складніше. Про це читайте в матеріалі Clutch.

У вашому поганому настрої і пару зайвих кілограм винен не вересень, а гормональні зміни в організмі. Щоб повернути себе в тонус потрібно лише внести зміни у свій раціон.

Тироксин — провісник прибавки у вазі

У період осінньої хандри ти починаєш їсти більше не дуже корисних страв, а це призводить до набирання ваги. Восени потрібно стежити за балансом гормону тироксину і при його недоборі вживати побільше йоду.

Популярні новини зараз

"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України

Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають

Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

Естроген — жіноча еліксир молодості

Естроген — це жіночий статевий гормон. Крім допомоги в стресових ситуаціях цей гормон робить шкіру пружною і підтримує еластичність судин. Щоб простимулювати вироблення естрогену включи у свій раціон більше зелені, бобових продуктів, гарбуз і печінка.

Інсулін — суворий гормон

Інсулін виробляється підшлунковою залозою і провокує виникнення діабету. Важливо прибрати з раціону сміттєві продукти, що містять цукор і додати в меню більше овочів, фруктів і злаків.

Норадреналін — правоохоронець

Норадреналін - стресовий гормон, за показником якого дуже важливо стежити при зміні пір року. Його присутність в організмі допомагає уникнути інфекцій, тому частіше їжте моркву, щоб не хворіти.

Окситоцин — велелюбний гормон

Якщо тобі сумно це, як не дивно, може бути не хандра, а мала кількість окситоцину. Щоб повернути його треба вдосталь наобніматися і з'їсти шоколадку.

Соматотропін — активний гормон

Гормон, який підштовхує нас тренуватися, називається соматотропін. Як тільки його стає менше, тіло втрачає тонус, тому їжте більше цитрусовы і насичених білків.

Нагадаємо, дослідники з Leiden University Medical Centre встановили причину постійних мігреней у чоловіків. Всьому виною — висока концетрація жіночих статевих гормонів в крові у представників сильної статі.

Як раніше повідомляв "Знай.ua", фахівці назвали 10 причин переїхати жити до моря.

Також портал "Знай.ua" писав про те, що дієтологи назвали найбільш корисні сніданки для школярів.