Про корисні властивості вівсяної каші складаються цілі легенди, тоді як про шкоду вівсянки знають лише одиниці.

У знайомої всім з дитинства каші міститься величезний комплекс вітамінів: А, В1, В2, В6, Е, К, РР. Крім цього, ціла купа мінеральних речовин: залізо, нікель, магній, марганець, йод, фосфор, фтор, сірку, кальцій, калій.

І саме головне — клітковина, яка допомагає зменшити рівень холестерину в крові, а значить попередити розвиток атеросклерозу, коронарної хвороби серця, інфаркт та інших серцевих і судинних захворювань.

Сучаснi дієтологи просять стримати свій апетит і не налягати на вівсянку і ось чому:

Популярні новини зараз

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Показати ще

В першу чергу, вівсянку не рекомендують людям з непереносимістю глютену. Їх організм не в змозі переварити речовини, якi мiстяться в злакових. Симптоми цього захворювання наступні: слабкість, втрата ваги, здуття живота, діарея, блювання, біль в шлунку.

Також краще забути про вівсянці при зниженому холестерину в крові, серцевої та ниркової недостатності.

Крім цього, часте вживання вівсянки призводить до вимивання кальцію, а тут недалеко і до розвитку остеопорозу.

Це не означає, що вівсянку і взагалі треба виключити зі свого раціону. Не забувайте чергувати з іншими крупами — гречаної, рисової, кукурудзяної, пшоняної.

Нагадаємо, зловживання соками, в тому числі смузі, може негативно відіб'ється на здоров'я і привести до ожиріння.

Висока концетрація цукру і консерватов, якими часом грішать виробники соків, не тільки призводять до ожиріння, але й можуть стати причиною розвитку захворювань шлунково-кишкового тракту і цукрового діабету.

Як повідомляв портал "Знай.иа", дослідники Американської асоціації серця заявили, що регулярне заняття спортом та овочево-фруктова дієта допомагають знизити артеріальний тиск і скоротити прийом ліків від гіпертонії.

"Знай.иа" писав, що дослідницька команда з Університету Кіото тестують нову методику лікування хвороби Паркінсона. Зокрема, японські вчені пересадили піддослідним пацієнтам тканини, вирощені з індукованих стовбурових клітин.