У літню спеку на прогулянці нічого не врятує краще, ніж смачне морозиво. Але основний мінус ласого десерту – він швидко тане. Вирішити проблему взялися японські дослідники.
Про це йдеться в сюжеті "Сніданку з 1 + 1".
Фахівцям вдалося створити рецепт морозива, яке здатне не танути навіть при температурі 28 градусів, але не більше від п'яти хвилин.
Японці використали поліфенол, який виділяється із полуниці і вважається найбільш безпечним природним антиоксидантом. Крім того, ця речовина найкраще тримає форму холодного десерту.
Продається таке морозиво й у супермаркетах Великої Британії. Авторство ідеї належить відомому шеф-кухарю Хестону Блюменталю.
Продаж авто загонить у мінус: українців приголомшили новими вимогами - не зглянуться навіть на старі авто
"Телефонні повістки" військовозобов'язаним: як реагувати на усний виклик до ТЦК
Чоловікам пропонують останній шанс: як вирішити проблеми з ТЦК віддалено
Податкова остаточно залізе в гаманці українців: банки почнуть здавати інформацію про рахунки
Проте, ділитися секретами приготування він навідріз відмовляється. Натякає тільки, що використовує спеціальну термічну обробку, щоб ріжок довше не розпадався.
Як повідомляв портал "Знай.ua", вчені попередили про небезпеку споживання морозива влітку.