Американський кухар і телеведучий Ентоні Бурден знайдений мертвим у готелі міста Кайзерсберг на сході Франції. CNN повідомляє, що він покінчив з собою.
"Завдяки пристрасті до пригод, знайомств, гарної їжі і яскравих історій з усього світу він був прекрасним оповідачем", — йдеться в повідомленні телеканалу, який п'ять років показував шоу лауреата премії "Еммі".
З вдячністю про Бурдена згадують колеги по гастрономічній справі. За словами шеф-кухаря Жерома Бокюза, "це був незвичайний чоловік, винятковий кухар, який на ділі довів свою майстерність. Але насамперед він відкрив для нас світ, кухні та кухарів зі всього світу. Він був у якомусь сенсі шукачем пригод".
Гороскоп на 21 листопада для всіх знаків Зодіаку: час покінчити з мотлохом у голові та справах настав
Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти
Пропрацював 40 років, а пенсія мізерна: у ПФУ звернулися до українців, сподобається не всім
В Україні 60-річні більше не зможуть вийти на пенсію: коли та як зміняться вимоги до стажу
У французькій прокуратурі кажуть, що Бурден, найімовірніше, повісився. Правоохоронці поки не виявили нічого, що могло б свідчити про втручання сторонніх.
Бурден народився в 1956 році в Нью-Йорку. Чоловік вважався одним з найбільш авторитетних кухарів у світі: він вів кілька передач про кулінарію і подорожі.
Закінчив Кулінарний інститут Америки в 1978 році, протягом багатьох років був шеф-кухарем різних відомих ресторанів, у тому числі одного з найпопулярніших у світі закладів Brasserie Les Halles.
Крім цього, Бурден вніс вагомий вклад у розвиток сучасної кулінарної культури. Саме він популяризував термін "Система Д", яка полягає у створенні кулінарного витвору з обмежених ресурсів без шкоди для його якості.
Багато визнаних шеф-кухарів також перейняли цей термін, щоб описати вміння і радість, необхідні для того, щоб створити імпровізоване блюдо з випадкових інгредієнтів, які виявляються під рукою на кухні.
Найбільше Едвард відомий як автор книги "Про їжу: строго конфіденційно" (Kitchen Confidential: Adventures in the Culinary Underbelly) і як ведучий авторських телепрограм на каналі Travel Channel.