20 серпня 2020 року Іран показав свої нові балістичні ракети, які значно зміцнять військову міць країни. Обидві ракети названі на честь двох "мучеників" - генерала Касема Сулеймані і замісника керівника іракськими “Силами народної мобілізації” Абу Махді аль-Мухандіс. Перша ракета здатна подолати відстань у 1400 км, а друга - 1000 км.

Читайте Знай в Google News!

Джерело: іранське інформаційне агентство Mehr.

Назва ракети на честь генерала Сулеймані має дуже чітке політичне повідомлення, зазначають експерти. Генерал загинув внаслідок авіаудару силами США по міжнародному аеропорту у Багдаді. Тоді аятола Сейід Алі Хаменеї розлютився настільки, що пообіцяв жорстоко помститись американцям за цю операцію. На цю заяву різко відгукнувся президент Америки Дональд Трамп, який заявив, що США має можливість нанести удар по 52 об'єктам в межах Ісламської Республіки, а тому не радить іранцям мстити.

Іранська балістична ракета, фото Mehr

Популярні новини зараз

"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України

Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Показати ще

Іран таки наніс зворотній удар: були атаковані дві американські бази, дислоковані на території Іраку. Ніхто не загинув, хоча багато солдат отримали контузії через вибухи. Трамп вирішив, що така помста не вимагає від Америки рішучої відповіді, а тому на цьому інцидент вичерпався. Ім'я генерала Касема Сулеймані навіки увійшло в ряди мучеників для ідеологів Ісламської Держави.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Летів до Києва: в Ірані розбився український літак МАУ, не вижив ніхто.

Як повідомляв портал Знай.ua, Довга тінь від збитого літака МАУ: Романенко пояснив, чому смерть Сулеймані вигідна Ірану і до чого тут Україна.

Також Знай.ua писав, що Іран всіх обманув: що відомо про розшифровку ″чорних ящиків″ збитого літака МАУ.