Приголомшлива новина для любителів природи прийшла з жаркої Африки. У місцевій країні Джибуті, що неподалік від Сомалі, був виявлений вид тварин, який раніше вважався вимерлим. Він називається "крихітний Слоновий стрибунець". Відзначається, що востаннє цих тварин спостерігали ще в 1968 році. Про це повідомляє науковий журнал PeerJ.

Крихітний Слоновий стрибунчик - це ссавець із загону стрибунців. Також їх називають слоновими землерийками або сомалійськими сенгами. Особливість цих тварин - в їх видатній швидкості. Маленький ссавець здатний розігнатися до 30 кілометрів на годину. Крихітний Слоновий стрибунець харчується за допомогою хоботка, яким він засмоктує мурашки. Через це хоботка, що нагадує Слонячий хобот, він і отримав відповідну назву.

Раніше стрибунці входили в список " 25 найбільш розшукуваних зниклих видів» за версією організації Global Wildlife Conservation. Тепер одну позицію в цьому списку доведеться замінити. Вдалося знайти відразу 12 стрибунців. Один з учасників експедиції, Хоссейн Рояле, розповів, що він раніше неодноразово зустрічав стрибунців, але не знав, що їх вважають вимерлими.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що юна студентка розглянула 17 екзопланет розміром із Землю - там може бути життя.

Популярні новини зараз

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців

Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками

Показати ще

Як повідомляв портал " Знай.ua", археологи відкопали саркофаг часів Стародавнього Єгипту-те, що було всередині, змінить хід історії.

Також "Знай.ua" писав, що вчені знайшли ДНК стародавньої Рептилії. Динозавра можна клонувати.