У російському місті Ярославль археологи виявили нижні вінці величезного за мірками 13-го століття житлового будинку розміром 10 на 12 метрів. Серед старовинних артефактів виявилися уламки амфори середземноморського типу, численні фрагменти старовинних скляних кубків, посуду та прикрас.

Читайте Знай в Google News!

Крім того, рідкісною знахідкою став майже цілий дерев'яний кухлик з різьбленою ручкою у вигляді голови хижого птаха. Артефакт добре зберігся завдяки наявності так званого мокрого культурного шару.

Будинок знайшли учасники Ярославської експедиції Інституту археології РАН. Зараз дослідники працюють на розкопках між Митрополичими палатами та Іллінсько-Тихонівською церквою.

старовинний будинок в Ярославлі, фото росЗМІ

Популярні новини зараз

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею"

"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

Варто відзначити, що місце розкопок на березі Волги в давнину було частиною так званого Рубленого міста, з якого починало формуватися місто Ярославль.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, іранські археологи виявили нові докази того, що в місті Нахаванд, в західно-центральній провінції Хамадан, знаходився храм Лаодікії.

Як повідомляв портал Знай.uа, археологи відкопали свиню з "Angry Birds" віком понад 3 тисячі років.

Також портал Знай.uа писав, що у Єгипті знайшли артефакти часів фараона Рамзеса II – таємничі ієрогліфи та зображення богів.