У Республіці Білорусь зараз триває конфлікт на тлі минулих виборів президента. Представники опозиції з вечора 9 серпня влаштовують багатотисячні мирні протести через нинішнього президента-Олександра Лукашенка. Він при владі вже 26 років і за офіційними даними Центральної виборчої комісії Білорусі переміг на виборах цього року, набравши приблизно 80% голосів.

Читайте Знай в Google News!

Через все, що відбувається під час мирних акцій почалися затримання. Відомо, що більшості із затриманих спостерігачів на виборах пред'являють звинувачення за статтею 17.1 кодексу Республіки Білорусь про адміністративні правопорушення.

Мітинг, скріншот: Youtube

Так, одну Мінську спостерігачку засудили за організацію незаконної масової акції двічі. Зробили це два абсолютно різних судді, які за підсумком дали їй різні терміни: один — два тижні, інший — тиждень.

Популярні новини зараз

Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки

На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини

Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, "Поки ви мене не вб'єте", - Лукашенко назвав умову проведення повторних виборів. Під крики людей" йди " він заявив, що ніяких перевиборів не буде.

Як повідомляв "Знай.ua", від Лукашенка відвернулися навіть пропагандисти: білоруси показали відео провалу. Частина співробітників "Белтелерадіокомпанії", яка об'єднує державні канали і радіостанції Білорусі, влаштували страйк і відмовилися виходити на роботу.

Знай.ua писав, що повсталих проти диктатури Лукашенка білорусів "поселили" в Дніпрі. У Дніпрі під південним мостом кілька днів тому з'явилося барвисте графіті на підтримку мирного населення Білорусі, проте вже сьогодні на його місці можна побачити лише сірий паркан.