Десятки учасників протесту в Білорусі потрапили з сильними опіками, осколковими і кульовими пораненнями у військовий госпіталь Мінська.

У хірургічному відділенні перебувають 26 постраждалих, серед них також жінки. Вони розповіли виданню "Свобода" про сутички з силовиками, не приховуючи своїх емоцій і болю.

За словами В'ячеслава, коли він прийшов на акцію протесту, ніяких нападів і провокацій не було. Люди кричали: "Ми за мир", "Поліція з народом".

У трьох метрах від людей вибухнула перша світлошумова граната, потім ще два вибухи. Третя граната вибухнула позаду В'ячеслава, і осколки застрягли в спині.

постраждалі на протестах у Білорусі, фото svaboda.org

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Астролог побачив у травні "лихо" для України

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

постраждалі на протестах у Білорусі, фото svaboda.org

"Я не очікував, що в людей стрілятимуть. Я бачив, як людей поливають, але не сильним потоком, а так ніжно - зі шланга, як квіти. Мегафони нічого не сказали, не попередили, що підуть у народ. Жодних провокацій. Я в шоці від усього цього", - поділився чоловік.

50-річний Сергій йшов з магазину додому і раптово отримав поранення. У нього сильно пошкоджена нога – гумова куля глибоко проникла в тканини.

постраждалі на протестах у Білорусі, фото svaboda.org

постраждалі на протестах у Білорусі, фото svaboda.org

"Дівчина привела мене до машини швидкої допомоги, яка стояла поруч. У машині швидкої допомоги вже лежала жінка з понівеченим обличчям. А на підлозі лежав хлопець, поранений кулею в живіт", - сказав Сергій.

Потерпілий Віктор додав, що під час протестів силовики кидали в натовп гранати без попередження. Він отримав поранення від вибуху світлошумової гранати.

"Ми в шоці від того, що відбувається в країні. 80% для Лукашенка – це перебір. А Північну Корею тут влаштували з відключеним Інтернетом", - обурився потерпілий Кирило.

постраждалі на протестах у Білорусі, фото svaboda.org

Нагадавши, ситуація в Білорусі загострюється: конкурентка Лукашенка втекла, по протестувальниках стріляли, є загиблі.

Як повідомляв портал Знай.uа, конкурентка Лукашенка Тихановська в "вигнанні" звернулася до білорусів і попросила "не протестувати": на відео помітили дивацтва.

Також портал Знай.uа писав, що у Білорусі показали "концтабір", де тримають протестувальників: "Чекає всю країну".