Ще два тижні тому влада Росії заарештували губернатора Хабаровського краю Сергія Фургала, відомого своїми опозиційними настроями до Путіна. Однак на таку реакцію народу вони явно не розраховували. Вже два тижні протести в місті не вщухають. Більш того, народ все приходить і приходить. Чергова акція відбулася 18 липня.

У стихійному, неузгодженому мітингу взяли участь десятки тисяч людей. Офіційні власті заявили 10 000 учасників, проте на відео, які публікують люди з Хабаровська, видно, що реально людей приходить набагато більше. За деякими оцінками остання акція протесту поставила рекорд за кількістю учасників, на центральну площу міста вийшло понад 80 000 чоловік.

Люди в Хабаровську скандували вже звичні для останніх тижнів гасла. При цьому серед них були гасла не тільки “Свободу Фургалу”, але “Путін злодій”, і заклики для чинного президента подати у відставку і піти разом зі своїм урядом.

Поліція в Хабаровську веде себе відносно спокійно. Затримань на акції 18 липня не було, до цього були поодинокі випадки. Люди вийшли на протести, незважаючи на 30-градусну спеку, учасникам акції видавали воду. Також акції в підтримку губернатора Хабаровського краю Сергія Фургала пройшли в інших великих містах Далекосхідного федерального округу – Владивостоці і Комсомольську-на-Амурі.

Нагадаємо, що під Верховною Радою відбувся черговий мітинг, і журналістам вдалося поговорити з однією з активісток, яка заявила, що вони прийшли під стіни парламенту для того, щоб показати, що українці – мобилизованная нація. І мова – одне з цих питань.

Популярні новини зараз

Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.uа", голова партії "Батьківщина" і вічна опозиціонерка Юлія Тимошенко в середу, 15 липня, очолила акцію протесту проти гробального скорочення районів в українських містах.

Також,"Знай.uа" писав, що під будівлею Верховної Ради України знову сталася сутичка активістів з співробітниками правоохоронних органів. Учасників акції почали зупиняти поліцейські. Справа в тому, що у них були в руках пакети з сміттям, з-за чого і почалася бійка.