Жителям російського міста Красногорськ вдалося зловити на вудку в одній з місцевих прісноводних річок 100-кілограмову акулу.

Відео з уловом з'явилося в Instagram-акаунті місцевих рибалок, які надсилають туди звіти з рибалок.

Так, керівник природоохоронної організації "Ековахта Сахаліну" Дмитро Лісіцин повідомив росЗМІ, що в руки рибалкам потрапила оселедцева акула.

Виявилося, що ці хижаки часто зустрічаються у водах Сахаліну, проте рідко підпливають до берегів.

Раніше велика кількість оселедцевих акул гинула в результаті дрифтерного промислу. Чисельність риби збільшилася тільки після введеної заборони. Наголошується, що ці акули харчуються оселедцем і горбушею і безпечні для людини.

Популярні новини зараз

Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу

Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone

Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, неподалік від Запоріжжя рибалці спіймався на гачок цей сом-гігант. Коли він приніс його додому і виміряв довжину за допомогою рулетки, то виявилося, що сом дійсно значних розмірів – його довжина склала більше 1 метра.

Як повідомляв портал Знай.uа, морські біологи з японського дослідницького центру Churashima вивчили очні яблука китових акул і виявили там "зуби", які захищають від пошкоджень.

Також портал Знай.uа писав, що дослідники виявили невідомий раніше вид величезних ракоподібних і скорпіонів, які жили в період палеозойської ери між 541 мільйоном і 252 мільйонами років тому.