Велику відгризану голову акули днями виявили в Австралії. Місцевий рибалка на ім'я Джейсон не очікував, що його вилазка закінчиться знахідкою, яка вразить навіть вчених.

За словами Джейсона цей улов був "абсолютно божевільною знахідкою" і незабаром він виклав фотографію у фейсбук.

Джейсон рибалив неподалік від берега штату Новий Південний Уельс і ловив невеликих акул, коли раптом побачив на воді великий шматок плоті, що опинилася головою величезної акули мако.

Загадка в тому, хто саме міг це зробити. Ще більш величезна акула? Т що, дожила до наших часів акула мегалодон? Фахівці поки не поспішають називати ім'я гігантського монстра, який здатний відкусити голову не менш гігантській акулі.

Популярні новини зараз

Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

Під знімком швидко розгорілася дискусія про те, хто напав на акулу мако. Багато місцевих жителів згадали про морського змія, якого час від часу бачать у водах океану.

За деякими припущеннями, напасти на мако міг кит-косатка або зграя косаток. Один з коментаторів написав, що судячи зі слідів на голові, орудувати могла велика біла акула або група великих білих акул.

"Це точно були не косатки, ті зазвичай якщо і нападають на акул, то їдять у них лише печінку, а все інше не чіпають", написав він.

Сам Джейсон припускає, що вбити цю акулу могла тигрова акула, які можуть досягати дуже великих розмірів, що перевищують шість метрів.

Як запевняють експерти, судячи зі слідів на плоті, щось, що напало на цю акулу, володіло дуже великим розмахом щелеп. І ці щелепи були дуже потужними.

Також відомо, що відірвана голова мако важила близько 100 кг, а її власниця в цілому вигляді ймовірно сягала близько 4 метрів.

Варто відзначити, що мако дуже сильні і агресивні акули і вони дуже рідко самі стають здобиччю, так як крім перерахованого вище вони є ще й найбільш швидкохідними акулами і можуть досягати швидкості в 46 миль на годину.

За мако закріпилася погана слава мисливиці на нирців і плавців, а також любительки атакувати невеликі човни і лякати рибалок, сідаючи до них у човен за здобиччю.

Вона може нападати і на самі човни. Причиною цього частіше всього служить спіймана риба, на яку поклала своє око і нюх акула.

Нагадаємо, південноафриканський дайвер Райнер Шимф ледь не повторив долю біблійного Іони. Чоловік буквально потрапив у пащу величезного кита під час документальних зйомок про великий Гон сардин.

Як повідомляв портал "Знай.uа", мертву тушу десятиметрового горбатого кита знайшли в джунглях Амазонки. Бразильські вчені досі б'ються над загадкою, як ссавець вагою 10 тонн виявилося частіше на відстані близько 15 метрів від найближчої води.

Також "Знай.uа" писав, на каліфорнійському узбережжі виявили рідкісний різновид гігантської місяця-риби. Морські біологи спантеличені, так як представники загону иглобрюхообразних мешкають в південній півкулі.