Археологи на Мадагаскарі зробили важливе відкриття, яке може допомогти зрозуміти, як з'явилися динозаври. Під час розкопок був виявлений скелет маленького ящера, який отримав назву Kongonaphon kely, передає ТСН. Вчені повідомляють, що зростання цієї істоти складав всього 10 сантиметрів, проте саме він міг бути предком динозаврів.

Фахівці вважають, що знахідку приблизно 237 мільйонів років, що відповідає тріасового періоду. На думку вчених, рептилія належала до групи Ornithodira – це останній предок динозаврів і літаючих ящерів. Ученим належить зрозуміти, як маленьке створіння, зростом з кавову чашку, змогли еволюціонувати і дати початок величезним динозаврам.

На сьогоднішній день Kongonaphon kely вважається самим маленьким предком динозаврів. Раніше вчені висували теорію, що ящери, що жили на Землі перед початком ери динозаврів, могли бути набагато меншими в розмірах. Знахідка на Мадагаскарі підтверджує це.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, археологи знайшли закляття в 3000-річному саркофазі староєгипетського жерця.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім

Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити

Показати ще

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що під християнським собором виявили стіну з людських кісток, жахливу знахідку понад 300 років.

Також портал "Знай.uа" писав, що у тропічних джунглях знайдений доісторичний хижак, якого світ ще не бачив.