Російська авіакомпанія “Аерофлот” потрапила у черговий скандал, відмовившись доставляти домашніх тварин. Про це стало відомо з соцмереж господарів, які постраждали від такого свавілля, а також з публікацій співтовариств із захисту тварин.

Рейс Шанхай-Москва, призначений на 4 липня, пасажирам анонсували як вивізний. Це повинен був бути чартерний вивізний рейс, який би допоміг росіянам, “застряглим” у Шанхаї через коронавірус, вилетіти додому. І багато пасажирів розраховували, що зможуть забрати і своїх тварин — кішок, собак.

Співробітники “Аерофлоту” переконували, що необхідності в попередній реєстрації братів менших немає. Якщо з документами у чотириногих проблем немає, то і при перевезенні їх не передбачається. Але насправді, пасажирам запропонували залишити улюбленців в аеропорту.

Одні росіяни перевозили тварин самостійно, інші просили це зробити місцевих волонтерів і агентів, якщо самі поїхали з Китаю і не змогли повернутися за вихованцями. Одна з постраждалих, Єлизавета Іванова, розповіла про інцидент в своєму Instagram. Єлизаветі потрібно було вивезти їх з чоловіком собаку, Амура. Чоловік спеціально повернувся для цього в Китай ще в березні, але кілька місяців не міг прилетіти назад через карантин.

Іванови неодноразово дзвонили в “Аерофлот” перед призначеним рейсом, щоб уточнити, як бути з Амуром. Співробітники авіакомпанії стверджували, що зареєструвати пса на рейс можна буде в аеропорту. Але в ніч вильоту Катерині, як і іншим господарям тварин заявили, що реєструвати улюбленців на рейс треба було заздалегідь. Іванова додає, що при оплаті квитка Аерофлот не надав можливості зареєструвати тварин!

Популярні новини зараз

Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Показати ще

“Годин в 6 ранку представник компанії «Аерофлот» в грубій формі на підвищених тонах почав погрожувати людям з тваринами, що вони нікуди не полетять, і для них реєстрація закривається. Ми не могли зрозуміти, як так, адже «Аерофлот» обіцяв, що всі полетять! У багатьох, як і у мого чоловіка, закінчувалася віза і не було можливості залишитися ні в Шанхаї, ні в Китаї загалом, адже квиток був придбаний на останні гроші, всі свої речі в моєму місті були продані, квартира здана…” — написала Єлизавета Іванова. Вона додала, що багатьом пасажирам довелося терміново пристроювати тваринам. Аерофлот обіцяв забрати їх наступним рейсом, але потім “передумав”.

У багатьох власників тварин були істерики по кілька годин. Адже собака чи кіт — це не багаж, це член сім'ї і величезна частина душі. Як “Аерофлот” збирається виходити з положення, поки не відомо. Але цей вчинок авіакомпанії не пробачать. Історія вже отримала широку гласність.

Як повідомляють російські ЗМІ, справа про невивезених тварин вже дійшло до Держдуми, де попросили “Аерофлот” повернути господарям їх улюбленців.

Глава комітету Держдуми з екології та охорони навколишнього середовища Володимир Бурматов повідомив, що звернувся до гендиректора «Аерофлоту» Віталія Савельєва з проханням евакуювати з Китаю вихованців росіян, перевезення яких компанія відмовила.

“Просимо забезпечити повернення в Росію тварин, на яких їх власниками були придбані квитки, але яким було відмовлено у вильоті вивізним рейсом компанії”, — йдеться у запиті депутата. Бурматов додав, що ще один запит він надіслав до прокуратури з проханням перевірити законність відмови в перевезенні.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше В електричці "Київ-Ніжин" пенсіонерка заснула на обплеванном підлозі, молодь вразила цинізмом - "Сиди вдома!"

Як повідомляє портал «Знай.ua» Українців запхали в електрички-душогубки, двісті кілометрів пекла на одній нозі - "не Можна було залишити спецпотяг?"

Також «Знай.ua» писав, що Філатов відправив дніпрян до тещі на вареники" - куди можна поїхати на електричці, список

Нагадаємо, десятки маленьких пасажирів загинули від задухи на рейс МАУ відповість за свою злочинну недбалість.