Розміщення рибальських сіток у невідведених для цього місцях може закінчитись трагічно для жителів моря. Приблизно годину тривала рятувальна операція по спасінню десятиметрового кашалота, який повністю заплутався та застряг у рибальських сітях.

26 червня біологи з Filicudi Wildlife Conservation group пливли на острів Стромболі,, аж раптом побачили кашалота у воді. Біологи зрозуміли, що нещасна тварина повністю обплутана сіткою, що приносить їй дискомфорт і, швидше за все, страх. Вони викликали берегову охорону, яка взяла з собою фахівців-водолазів.

Порятунок кашалота, скріншот відео

Після рятувальної операції в Інтернет було викладено відео, на якому можна простежити етапи порятунку тварини. Водолази занурювались у воду і перерізали ножами сітку. Вони були вимушені практично повністю розрізати сітку, адже кашалот зумів заплутатись у ній надзвичайно капітально. Розрізання тривало близько години. На відео помітно якими ніжними та турботливими були водолази до тварини: вони ретельно відкидали шматки сітки і погладжували тварину. Після порятунку команда ще трохи попливла за твариною, щоб переконатись, що з кашалотом усе добре.

Популярні новини зараз

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський

Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше у Шотландії кит викинувся на берег, аби попередити людство про смертельну небезпеку: "Все втрачено".

Як повідомляв портал Знай.ua, Помста білого кита: справжня історія Мобі Діка.

Також Знай.ua писав, що Вчені дізналися про що говорять кити.