З сусідньої Білорусі прийшли вельми тривожні новини. Так, у п'ятницю, 19 червня, в різних містах країни співробітники правоохоронних органів затримали понад 120 людей просто під час акцій протесту. До речі, протестувальники кажуть, що організували цю акцію проти "затримань під час виборчої кампанії".

Про це стало відомо завдяки повідомленню видання "Радіо Свобода".

Останній день збору підписів за альтернативних висуванців у кандидати закінчився стихійними акціями по всій країні. Люди шикувалися в "живі ланцюги" уздовж вулиць і проспектів на знак солідарності із затриманими активістами.

У списку затриманих 19 червня, який публікує "Весна" – понад 120 осіб. З них 80 в Мінську, більше 8 – в Бобруйську, не менше 9 – в Гомелі, 7 – у Вітебську, більше 6 – в Могильові, 9 – в Новополоцьку, по одному – в Молодечно, Гродно, Орші і Слуцьку. Як повідомляє Радіо Свобода, серед затриманих – її журналісти, а також журналісти Reuters, "Белсат", Tut.by і "Єврорадіо".

Шості президентські вибори в історії суверенної Білорусі призначені на неділю, 9 серпня 2020 року. 65-річний Олександр Лукашенко править країною 25 років. Потенційного кандидата Віктора Бабарика, двох лідерів ініціативних груп Едуарда Бабарика і Сергія Тихановського, було заарештовано. Проти більш ніж 30 осіб відкрито кримінальні справи і понад 100 – адміністративних.

Популярні новини зараз

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців

Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно

Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, аграрії вийшли під Кабмін і влаштували протест проти підвищення цін на продукти через запровадження мит на паливо.

Як повідомляв Знай.uа ФБР знайшло підозрювану у підпалі за допомогою Instagram і LinkedIn.

Знай.uа писав, в Дніпрі медики терміново звернулися до Зеленського, немає сил терпіти - "Зупиніть розправу над лікарями!".