Засновник американської компанії Tesla, мільярдер і винахідник Ілон Маск анонсував появу автомобілів, які зможуть розмовляти з людьми. Він розмістив перше відео, на якому Tesla Model 3 звертається до пішоходів.

Tesla Model 3

"Тесли скоро говоритимуть з людьми, якщо ви цього хочете. Це правда", — написав Маск на своїй сторінці в соціальній мережі Twitter.

Також він прикріпив до посту відео, на якому, проїжджаючи повз людину, автомобіль "вимовляє" фразу.

"Не стій тут стовпом, застрибуй", - "говорить" автомобіль.

Популярні новини зараз

Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе"

Показати ще

За інформацією The Verge, ймовірно звук лунає з спеціальних зовнішніх динаміків. Згідно з новими правилами безпеки, електромобілі під час руху повинні видавати штучний шум. В результаті, компанія вирішила додавати до своїх автомобілів зовнішні колонки, які можна використовувати і для "говоріння".

До того ж, видання вважає, що "комунікабельний" Tesla є частиною більш глобального плану Ілона Маска перетворення електрокарів на автономні таксі. Так, підприємець хоче, щоб автомобілі, під час користування, "пропонували" людям свої послуги в якості таксі, саме для цього Tesla повинні "говорити".

Tesla Model 3

Нагадаємо, що знаменитий винахідник, мільярдер і генеральний директор SpaceX Ілон Маск станцював на заводі компанії Tesla в китайському місті Шанхаї.

Як повідомляв портал Знай.ua, власника Tesla в канадській провінції Онтаріо спіймали, коли він сидів за кермом електрокара з автопілотом і чистив зуби ниткою.

Також портал Знай.ua писав, що 48-річний мільярдер Ілон Маск і його обраниця Граймс, які зустрічалися приблизно 2 роки, можливо стануть батьками.