Історія 24-річної китаянки Ву Хуаянь шокувала всю країну. Дівчина в жовтні 2019 року була госпіталізована в лікарню з сильним виснаженням, саме тоді про неї заговорили у ЗМІ і соцмережах. Як виявилося, дівчина роками жила на 2 юані (це близько 7 гривень) на день, заради того, щоб допомагати братові з лікуванням, а самій навчатися.

Відомо, що батьки брата і сестри померли, а їх спочатку виховувала бабуся, а потім допомагали дядько з тіткою. Останні нібито надсилали їм 300 юанів (42 долари, 1 050 грн) на місяць, але гроші в основному йшли на оплату рахунків, ліки для хлопчика, а студентці залишалося якихось 2 юані на день на їжу і свої потреби. У свої 2 роки її зростання становив 135 см, а важила трохи більше 20 кілограмів. Лікарі діагностували у неї проблеми з серцем і нирками, через те, що вона дуже погано харчувалася.

Ву Хуаянь, ВВС

Історія Ву Хуаянь поставила на вуха весь Китай, люди кинулися зібрати гроші їй на допомогу. Також китайці були обурені, що місцеві чиновники та адміністрація коледжу, де вчилася Ву, могли допустити таку ситуацію. І хоча для бідолахи зібрали майже мільйон юанів, врятувати його лікарям не вдалося. А її історія знову підняла широке обговорення проблеми бідності в Китаї.

Ву Хуаянь, ВВС

Популярні новини зараз

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

Нагадаємо, студентка п'ять років жила на 7 гривень в день, виною рідний брат.

Раніше портал "Знай.иа" повідомляв, що колишній жебрак влаштував свято тисячам забутих Богом людей, неймовірна історія.

Також портал "Знай.иа" писав, що пенсіонеру загрожує в'язниця за спробу вижити, українці лютують.