Вчені з Університету Джорджії, США, вивчили дані більше сотні камер спостереження, встановлених в зоні відчуження біля АЕС "Фукусіма-1" і дійшли висновку, що на цій території тваринний світ процвітає. В евакуйованих районах камери зафіксували понад два десятки видів різних тварин.

Загалом вчені отримали 267 тисяч знімків. У кадр потрапили тварини двадцяти з гаком видів, серед яких дикі кабани, єноти і мавпи. За словами дослідників, попри радіаційне забруднення у зоні відчуження, тварин аж ніяк не стало менше.

Тварини біля Фукусіми, скріншот із відео

Відзначається, що популяція тварин біля Фукусіми навіть збільшилася після евакуації людей, оскільки зазвичай ці тварини уникають населених пунктів. Наприклад, дикого кабана у виселених районах вдалося сфотографувати 26 тисяч разів. У сусідніх двох областях, де живуть люди, він потрапив у кадр лише 7 тисяч разів.

Водночас дослідники відзначають, що дані з камер не дозволяють як слід оцінити стан здоров'я тварин. Проте на основі отриманих даних фахівці запевняють, що звірі цілком активні і поводяться як зазвичай.

Популярні новини зараз

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Показати ще

Тварини біля Фукусіми, скріншот із відео

Аварія на атомній електростанції "Фукусіма-1" сталася в березні 2011 року внаслідок сильного землетрусу і цунамі. Тоді частково обрушилися будівлі декількох енергоблоків та стався викид радіації. Протягом декількох днів було евакуйовано жителів районів в радіусі 20 кілометрів від місця аварії.

Тварини біля Фукусіми, скріншот із відео

Нещодавно стало відомо, що у Чорнобильській зоні відчуження оселилася зграя білих лебедів. В об'єктив фотографа потрапили 22 лебеді-кликуни, які плавали в заплаві річки Несвіч. Унікальні знімки опублікував Чорнобильський радіаційно-екологічний біосферний заповідник на своїй сторінці у Facebook.

Лебеді в Чорнобилі, фото: Facebook/ zapovidnyk2018

Лебеді в Чорнобилі, фото: Facebook/ zapovidnyk2018

Нагадаємо, як виглядають після пожеж різні куточки Австралії: було і стало, вражаючі фото

Як повідомляв портал "Знай.ua", зона відчуження у Чорнобилі ожила: фото прекрасних істот показали у мережі

Також "Знай.ua" писав, що Чорнобиль облюбували браконьєри, ось що знайшли у зоні відчуження: фото