У державному науковому центрі вірусології "Вектор" біля міста Новосибірськ у Російській Федерації в понеділок, 16 вересня стався вибух. Постраждала одна людина. Про це повідомляє прес-служба Росспоживнагляду.

Слід підкреслити, що вибух прогримів на п'ятому поверсі шестиповерхового залізобетонного лабораторного корпусу в приміщенні санпропускника, в якому йшли ремонтні роботи. Після цього виникла пожежа на площі 30 квадратних метрів, який незабаром був ліквідований.

В результаті цієї НП постраждав один робітник підрядної будівельної організації – його госпіталізували з опіками ніг другого і третього ступеня.

Популярні новини зараз

Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами"

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

Голова наукогради Кольцово Микола Красніков, який побував на місці події, повідомив, що загрози біологічної небезпеки немає, ситуація знаходиться під контролем. Причина вибуху поки не встановлена.

ГНЦ "Вектор" – це один з найбільших в РФ науково-виробничих комплексів, які ведуть фундаментальні дослідження в галузі природничих наук. У 1970–1980-ті роки тут активно йшла розробка біологічної зброї. На "Векторі" зібрана унікальна колекція культур мікроорганізмів, зокрема, це одне з двох місць в світі, де зберігається вірус віспи. Також в центрі зберігають збудників Еболи.

Нагадаємо, що поблизу Харкова масштабна пожежа.

Як повідомляв портал Знай.ua, у Калинівці знову лунають вибухи.

Також портал Знай.ua писав, що спалахнув найбільший у світі НПЗ.