З Гонконгу прийшли вельми сумні новини. Стало відомо, що сотні гонконгських демонстрантів біля британського консульства заспівали пісню "Боже, бережи королеву" тим самим вимагаючи, щоб колишня колоніальна влада Великобританії гарантувала, що КНР виконає свої зобов'язання.

Про це стало відомо завдяки повідомленням місцевих ЗМІ.

У китайсько-британській спільній декларації, підписаній в 1984 році, йдеться про майбутнє Гонконгу після його повернення в Китай в 1997 році. Формула Одна країна — дві системи забезпечує Гонконгу свободи, яких немає на материковому Китаї.

Протестувальники несли плакати, які говорили, що "декларація мертва", "звільніть Гонконг" і т. д. Вони вимагають від Британії змінити статус британського національного (закордонного) паспорта, щоб гонконгці могли вільно працювати і жити в Британії.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень

Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут

Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Показати ще

Нинішні акції протесту стали наймасовішими в Гонконзі з моменту передачі цієї колишньої британської колонії Китаю в 1997 році. За даними спостерігачів, максимальна кількість протестуючих на вулицях міста сягала 1,7 млн осіб. Уряд Китаю звинувачує протестувальників у насильстві, вандалізмі та "тероризмі".

Нагадаємо, Богдан не пустив українців в тролейбус Зеленського, гарант яскраво поставив його на місце: "Це не наші люди".

Як повідомляв Знай.uа турнір WTA в Гонконзі скасували через масові акції протесту.

Знай.uа писав, футбольна фанатка наклала на себе руки перед матчем: причина вражає.